Gündem Seri katil Atalay Filiz'i yakalayan emniyet müdürü FETÖ'den adliyede

Seri katil Atalay Filiz'i yakalayan emniyet müdürü FETÖ'den adliyede

Paylaş
Seri katil Atalay Filiz'i yakalayan emniyet müdürü FETÖ'den adliyede

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan polislerden aralarında emniyet müdürlerinin de olduğu 22 polis adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında, Haziran ayında İzmir'de seri katil Atalay Filiz'in yakalanmasında ekibin başında olan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da bulunuyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, örgütün emniyet teşkilatlanmasında, iddiaya göre akıllı cep telefonlarında kullanılan 'Bylock' isimli şifreli program üzerinden iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat alan emniyet personeli belirlendi.

Bu kapsamda 93 polis gözaltına alınmış, emniyetteki işlemleri biten aralarında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, emniyet müdürlerinin de bulunduğu 33 polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 60 polisten 22'si daha bugün adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen polisler arasında, 3 kişinin cinayet zanlısı olarak aranan ve geçtiğimiz 12 Haziran günü İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanan seri katil Atalay Filiz'i yakalayan ekibin başında olan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş da bulunuyor. Şüphelilerin suçlamaları red ettikleri öğrenildi. 38 polisin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA