Spor Serie A'da maaş tutarları 1 milyar Euro

Serie A'da maaş tutarları 1 milyar Euro

Paylaş
Serie A'da maaş tutarları 1 milyar Euro

Serie A mücadele eden 20 takım, bu sezon kadrolarında bulundurdukları futbolculara yaklaşık 1 milyar Euro ödeyecek

La Gazetta Dello Sport’un yaptığı araştırmaya göre, Serie A takımları, oyunculara sözleşmeleri gereğince 802 milyon Euro ödeme yapacak.

Bu miktar, prim ve ek ödemelerle birlikte 1 milyar Euro'ya ulaşıyor. Kulüplerin kesin olarak ödeyeceği 802 milyon Euro'nun, geçen sezona göre 43 milyon Euro daha az olduğu belirtildi.

UEFA kararına göre 2 yıl sonra çok fazla borcu olan kulüpler Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. UEFA’nın bu kararının, İtalya’da kulüplerin oyunculara yapacağı toplam ödemenin düşmesinde rol oynadığı belirtiliyor.

EN FAZLA PARAYI AC MILAN ÖDEYECEK

Bu sezon kadrosundaki oyunculara toplam 130 milyon Euro ödeyecek Milan, en çok ödeme yapan kulüpler listesinde ilk sırada yer alıyor. Milan’ı 121.4 milyon Euro ile Milano’nun diğer takımı İnter izliyor.

Listenin 3. sırasında ise 100 milyon Euro ile Torino takımı Juventus bulunuyor.

EN ÇOK KAZANAN ZLATAN IBRAHIMOVIC

Araştırmaya göre, ligin en çok kazanan oyuncusu Milan’da kiralık olarak forma giyen Barcelona’nın İsveçli forveti Zlatan İbrahimoviç.

Milan, İbrahimoviç’e yılda 9 milyon Euro ödüyor. Bu listede de 2. sırada İnter’in Kamerunlu forveti Samuel Eto’o (8 Milyon Euro), 3. sırada Milan’ın Brezilyalı oyuncusu Ronaldinho (7.5 Milyon Euro) yer alıyor.

Haberin Devamı