Spor Serie A'da maç saatine güvenlik ayarı

Serie A'da maç saatine güvenlik ayarı

Paylaş
Serie A'da maç saatine güvenlik ayarı

İtalya'da güvenlik nedeniyle başkent derbisi olan Roma-Lazio ve Roma-Napoli maçı gündüz oynanacak

İtalya futbolunda son dönemde artan taraftar olayları karşısında kontrolün daha iyi sağlanması amacıyla, risk derecesi yüksek bazı maçların gündüz saatlerinde oynanması kararlaştırıldı. İtalyan basınında yer alan haberlerde, İtalya İçişleri Bakanlığı Spor Aktiviteleri Güvenlik-Gözlem Kurulu’nun, Alberto Intini başkanlığında yapılan ilk toplantıda, yeni sezonda uygulanmak üzere önemli kararlar aldığı belirtildi.

Ülke futbolunda son dönemde stat dışında yaralanmalara yol açan taraftar olayları nedeniyle yeni sezonda nasıl bir güvenlik politikasının izleneceğinin tartışıldığı toplantıda, seyircilere deplasman yasağı getirilmezken, maçların risk derecesinin ve güvenlik durumlarının sezon yerine müsabaka öncesi değerlendirilmesi gerektiği kararlaştırıldı. İtalya’da maçların Almanya ve İngiltere’ye göre çok daha güvenli ortamlarda oynandığı, ancak stat dışında yaşanan olaylarda bir artış olduğu ifade edilirken, gün ışığında kontrolün daha rahat sağlanacağı düşünülerek riskli maçların akşam saatlerine bırakılmaması kararı çıktı. Roma ve Lazio arasındaki başkent derbisi ile Roma-Napoli maçının başlama saatinin yeni sezonda 15.00 veya 18.00 olacağı bildirildi.

İtalya’da son olarak geçen sezon Fiorentina ile Napoli takımları arasında oynanan ve Napoli’nin kazandığı İtalya Kupası finali öncesi Roma Olimpiyat Stadı dışında 30 yaşındaki Napoli taraftarı Ciro Esposito, bir Romalı fanatik taraftarın silahından çıkan kurşunla vurularak yaralanmıştı. Esposito, 50 gün boyunca yaşam mücadelesi vermiş ancak 25 Haziran’da hayatını kaybetmişti.
Esposito’nun ölümü ve geçen sezon içinde yaralanmalarla sonuçlanan diğer olayların büyük endişeye neden olduğu ve böyle bir karara zemin hazırladığı kaydedildi.

Haberin Devamı