Spor Serie A'da zirve yarışında kazanan yok

Serie A'da zirve yarışında kazanan yok

Paylaş
Serie A'da zirve yarışında kazanan yok

Serie A'nın 14. haftasında zirvenin ilk dört basamağında yer alan AC Milan, Lazio, Juventus ve Napoli, haftayı galibiyet almadan geçti

Serie A’nın 14. haftası dün bir maç dışında tamamlanırken, yine dün oynanması gereken Bologna-Chievo müsabakası, Bologna kentinde yağan yoğun kar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ligde haftanın ilk maçında AC Milan, Sampdoria ile deplasmanda karşılaşırken, konuk ekip AC Milan maçta öne de geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamayarak, 1 puana razı oldu.

Bu sezon adından sıkça söz ettiren başkent ekibi Lazio da evinde ağırladığı Sicilya adası ekiplerinden Catania ile berabere kalarak, lider AC Milan’ın puan kaybettiği haftada, puan farkını eritme şansını geri tepti.

Lider AC Milan ile aradaki puan farkını azaltma fırsatını tepen bir diğer takım da Juventus oldu. Siyah-beyazlı ekip sahasında Fiorentina’yı konuk ettiği mücadeleyi uzun süre yenik götürmesine karşın beraberliği son dakikalarda bulduğu golle kurtardı.

Son şampiyon Inter ise Parma’yı evinde farklı bir skorla mağlup ederek, hem 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi hem de 14. haftanın en karlı takımlarından biri oldu.

TOPLU SONUÇLAR

Sampdoria-AC Milan: 1-1
Juventus-Fiorentina: 1-1
FC Inter-Parma: 5-2
Bari-Cesena: 1-1
Brescia-Genoa: 0-0
Cagliari-Lecce: 3-2
Lazio-Catania: 1-1
Udinese-Napoli: 3-1
Palermo-AS Roma: 3-1

GOL KRALLIĞI

14 haftası geride kalan Serie A’nın gol krallığı yarışının zirvesinde de herhangi bir değişiklik olmadı. Kaydettikleri 9’ar golle FC Inter’in Kamerunlu golcüsü Samuel Eto’o ve Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani zirvedeki yerlerini bu haftada korudular.

Bu hafta Napoli filelerine 3 gol birden gönderen Udinese’nin golcüsü Antonio Di Natale, gol sayısını 8’e çıkardı ve yarışın ikinci basamağında yer aldı.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Lazio-Inter
Chievo-AS Roma
AC Milan-Brescia
Cesena-Bologna
Fiorentina-Cagliari
Lecce-Genoa
Parma-Udinese
Sampdoria-Bari
Catania-Juventus
Napoli-Palermo.

Haberin Devamı