Spor Serie A'nın yeni lideri Roma

Serie A'nın yeni lideri Roma

Paylaş
Serie A'nın yeni lideri Roma

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftası geride kalırken, haftanın olayında, FC Inter liderlik koltuğunu AS Roma'ya kaptırdı

Serie A’da 33. hafta karşılaşmaları dün oynanan müsabakalarla tamamlanırken, cumartesi günü yapılan maçta FC Inter konuk olduğu Fiorentina ile 2-2 berabere kalınca, lig liderliğini haftayı 2-1’lik Atalanta galibiyetiyle kapayan başkent ekibi AS Roma’ya devretmek zorunda kaldı.

Hafta arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselme başarısı gösteren FC Inter, "Devler Ligi"nde sergilediği oyunu lige yansıtamamanın sıkıntısını çekiyor.

Milano ekibi, ligin ikinci yarısının başından beri oynadığı 14 maçta sadece 5 kez galip gelirken, 7 beraberlik, 2 de yenilgi aldı. İstikralı performansı devam eden yeni lider AS Roma’da ligin bitimine 5 hafta kala zirveye yerleşmenin mutluluğu söz konusu.

Şampiyonluk yarışında rakibi FC Inter’in Fiorentina deplasmanında puan kaybetmesini iyi değerlendiren başkent ekibi, haftanın en kârlı takımlarından biri oldu.

Lider AS Roma, gelecek hafta, kümede kalma mücadelesi veren ezeli rakibi Lazio’ya konuk olacak. Zirve yarışının bir diğer takipçisi AC Milan ise sahasında ağırladığı Catania karşısında beraberlikle yetinince şampiyonluk yolunda önemli bir fırsatı daha geri çevirdi.

PALERMO DEVLER LİGİ'NE YÜRÜYOR

Dördüncü basamakta yer alan Palermo da evinde Chievo’yu mağlup ederek gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma yolunda önemli bir virajı daha geride bıraktı.

HAFTANIN SONUÇLARI

Napoli-Parma: 2-3
Fiorentina-FC Inter: 2-2
Bologna-Lazio: 2-3
Siena-Bari: 3-2
Juventus-Cagliari: 1-0
Livorno-Udinese: 0-2
AC Milan-Catania: 2-2
AS Roma-Atalanta: 2-1
Palermo-Chievo: 3-1
Sampdoria-Genoa: 1-0

GOL KRALLIĞINDA Dİ NATALE’NİN ZİRVEDE

Ligin 33. haftası sonunda gol krallığı yarışında zirvedeki isim değişmedi. Bu haftayı da boş geçmeyen Udineseli golcü futbolcu Antonio Di Natale gol sayısını 23 yaparken, takipçisi FC Inter’in Arjantinli forveti Diego Milito da Fiorentina karşısında golünü attı ve 19 golle ikinci sıradaki yerini korudu.

15’er gol atan Fiorentina’nın golcüsü Alberto Gilardino ile Palermo’nun golcüsü Fabbrizio Miccoli üçüncü basamağı paylaşırken, Sampdorialı forvet Giampaolo Pazzini de 14 golle dördüncü basamakta yer aldı.

SERİE A’DA GELECEK HAFTA

16 Nisan Cuma
Inter-Juventus

17 Nisan Cumartesi
Chievo-AS Livorno

18 Nisan Pazar
Atalanta-Fiorentina
Bari-Napoli
Cagliari-Palermo
Catania-Siena
Parma-Genoa
Sampdoria-AC Milan
Udinese-Bologna
Lazio-Roma.

3

Haberin Devamı