Ekonomi Sermayenin gözü Türkiye'de

Sermayenin gözü Türkiye'de

Paylaş
Sermayenin gözü Türkiye'de

Bahreyn ve Katar gibi Körfez ülkelerinin önde gelen sermayedarları Türkiye'nin bu yıl yapacağı Galataport ve üçüncü köprü ihalelerini yakın markaja aldı

Türkler de köprüye talip

Küresel krizde yara almadan kurtulan Bahreyn ve Katar gibi Körfez ülkeleri, Türkiye’nin bu yıl yapacağı Galataport ve 3’üncü köprü ihalelerini yakın markaja aldı.

Türkiye’nin önemli müteahhit şirketleri ise Bahreyn ve Katar arasında inşa edilecek 40 kilometrelik 10 milyar dolarlık köprü ihalesine girmek için Fransa ve Japonya gibi ülkelerin yatırımcıları ile konsorsiyum oluşturmayı planlıyor.

Çin ve Japonlar bekliyor

Enerji, ulaştırma, savunma ve havacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren ve kamu ihalelerine giren şirketlere danışmanlık yapan Mineks Yatırım’ın Genel Müdürü Şeyda Altuğ Sağlamlar, Fransız firmaların kendilerine danıştığını belirterek, “3’üncü köprü 6 milyar dolarlık bir yatırım olduğu için 4-5 ortaklı bir konsorsiyum ile ihaleye girmeyi planlıyorlar. Çin ve Japon firmaları da ilgileniyor” dedi.

Irak’ta bir sıkıntı yok

Irak’ın Türk yatırımcıya ilgi gösterdiğini belirten Sağlamlar şöyle konuştu: “Şirketler Irak’a gittiğinde teşviklerden yararlanıyor.

Şirketlere Irak’ın kendilerini beklediğini söylediğimizde, şirket yöneticileri ‘Biz yeteri kadar güvenli bulmuyoruz. Patronun gitmediği, güvenli görmediği yere işçi nasıl gidecek?’ diyorlar. Oysa oradaki Türkler güvenlik konusunda çok sıkıntı çekmiyor.”

Haberin Devamı