Serhan Sokulgan Sertab'dan 25. yıla özel proje albümü
HABERİ PAYLAŞ

Sertab'dan 25. yıla özel proje albümü

Haberin Devamı

Best Of'u olanlar kervanına 25 yıllık kariyeri sonrası Sertab Erener de eklenmişti. Sony Müzik Sertab'ın şarkılarını eski halleriyle toplayarak bir Best Of yayınlamıştı. Yakın zamanda o jenerasyondan en son Mirkelam'ın başka sanatçılar tarafından şarkılarının seslendirildiği proje gayet başarıya ulaştı.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

Sertab'ın şarkılarını başka sanatçı dostlarının da okuyacağı yeni projesi yolda. Projede Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Levent Yüksel gibi isimler Sertab'ın şarkılarını yorumlayacak.

DENİZ SEKİ'DEN YENİ KİTAP


5 Haziran'da 2,5 yıllık tutukluluk sürecinin bitmesinin ardından Deniz Seki'nin 45 konser anlaşması yaptığını duyduğumda çok sevindim. O içerideyken burada onun için çalışan ekibi ve dostları ellerinden gelen tüm güzel şeyleri yapıyorlar.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

"Deniz'in Dibi" ile kitap satış listelerinde üst sıralara yerleşen Deniz Seki'nin ikinci kitabı da yolda. Cezaevinde geçirdiği süreci anlatan kitapta Deniz, tüm gerçekliğiyle kalbindekileri dökecek.


AL SHARQ


Anadolu yakası eğlence konusunda hep sakin sayılmıştır. Ancak son 2 senedir Kadıköy'den başlayan hareketlilik Ataşehir'e kadar uzandı. Birçok yeni mekan kapılarını açarken içlerinde konseptiyle en dikkat çekici olanı "Al Sharq" oldu. Hilton Kozyatağı'nın içinde yer alan Al Sharq, açılalı 3 hafta olmasına rağmen çok konuşuluyor. Ortadoğu ve Türk mutfağının sentezi olan Al Sharq'da hafta sonları da eğlence tavan yapıyor. Konu Ortadoğu olunca darbuka ve dansözlü eğlence kaçınılmaz oluyor.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

Al Sharq tarzını tamamlasın diye çeşit çeşit rengarenk şişelerde nargile servisi de yapılıyor. Başarılı ekibin başında yıllardır birçok mekanı yukarı taşıyan Ergun Yıldız, yanındaki güç kuvvetleri İlgi Gövsa ve Şefika Kaya ile beraber mekanın her şeyine hakim.

Gittiğim akşam yediğim pancarlı humus, acılı labneh zahter efsaneydi. Ana yemekte sunulan kebap da kıvamındaydı. Meze denilince akla sadece rakı gelmesin tabii. Barmen Şinasi Tekben'den çıkan kokteyller çok güzel. Al Sharq'ın şimdiden sanatçı, oyuncu tayfasından da müdavimleri var.

ÇİÇEK BAR MÜDAVİMLİĞİ


Bir dönem Yeşilçam oyuncularının uğrak mekanı Çiçek Bar'a gitmişliğim vardır. Özellikle 90'lar sonunda kafamızı çevirdiğimizde bir masada Tarık Akan, bir masada da Müjde Ar'ı görürdük. Dahası Adonis'i, Elia Kazan'ı, Abidin Dino'su, Aziz Nesin'i, Yaşar Kemal'i bizim yetişemediğimiz yıllarda burada buluşurlarmış. Çiçek'de resim ve karikatürün yanı sıra birçok sergi de düzenlenirdi. "Sinemaseverler Derneği" olarak da anılan mekanı Arif Keskiner namıdiğer Çiçek Arif'e 2011'de devretmişlerdi.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

Geçen akşam gittiğimde duvarda Tarık Akan'ın her zaman oturduğu yerde kocaman çerçeve de fotoğrafını görünce hüzünlendim. Yeşilçam'dan gelmiş geçmiş birçok sanatçının fotoğrafları duvarları süslüyor. O akşam muhteşem sesiyle Firuze sahnedeydi. Geniş repertuvarıyla herkesi hüzünlendirip bir yandan da çok çok eğlendirdi. Yan masamda bir dönem Yeşilçam'a imza atmış Nuri Alço, Bahar Öztan ve arkadaşları vardı. Çiçek Bar'da hafta sonları Gülay Eralp sahne alıyor.

Mekanda tek gözüme batan, olmadı diyeceğimiz; bir ufak rakı, bir şişe şarap ve 4 bardak viskiye 800 lira gibi fahiş bir hesap ödememizdi.


BU YAZ NEREYE GİTSEM?


Mayıs ayı gelmesine rağmen hava da hepimiz gibi gelgitli. Bodrum'a kaçanlar bazen yağmurla, Fethiye'ye gidenler de fırtınayla karşılaşabiliyor. Kış bitti, yaz geldi duygusuyla herkes şimdiden bütçesine göre planlar yapmaya başladı.
Bodrumcular ve Çeşmeciler hep ikiye ayrılır. Bir de tamamen yurt dışı planları yapanlar var. Sakinliği arayanlar genelde Kaş, Akyaka, Fethiye, Datça tarafına yönelir. Bu sene Yunan adası keşfetmek isteyip vizesiz gemi turlarını tercih edenlerin de sayısı çok.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

Geçen hafta turizmci bir arkadaşımla konuştum. "Bu sene yabancı tatilci yüzde 60 düştü" dedi. Maalesef ki bu durum çok vahim. Geçen sene hatrı sayılır 5 yıldızlı otellerin 3 geceliği, 2 bin küsur civarındayken bu sene 700-800 liraya kadar düşmüş durumda. Hatta bu rakama her şey dahil sistemiyle yerli turist konaklayabilecek.

Madem bu rakamlara konaklanabiliyordu, onca yıl ülkemizde lüks tatil isteyip kazıklananların suçu neydi?

Sertabdan 25. yıla özel proje albümüYAZLIK EĞLENCELİ TİŞÖRTLER


Tasarımcı Ayk Çubukçu'nun kendi elleriyle çizdiği tasarım tişörtleri hep dikkatimi çekmiştir. Kendine özgü çizimlerinin yanı sıra tişörtlerin kesimi ve kalitesi de çok başarılı. Uzun zaman "Frida" çizimli tişört tasarımını üstümden çıkarmamışlığım var.

Ayk'ın bu yıl tasarladığı tişört serisi de dikkat çekici. Adı "Animali". Hayattaki canlı dostlarımızın figürlerini esprili bir şekilde tasarlayan Ayk Çubukçu, bu tasarımlarıyla da oldukça talep görüyor. Siz de benim gibi bu tişörtlere nereden ulaşacağım diyorsanız işte cevabı: Akmerkez Win's, Yeniköy 2. Durak, Galata Halt, Bodrum Salty gibi belirli mağazalardan satın alabilirsiniz.

GÖZLEM KULESİ


- Bülent Ersoy'un haber olmak için giydiği kıyafetlerini görmekten içimi kararmış hissediyorum

- Levent Yüksel'in Sinem Vural'a verdiği röporta da halsiz, enerjisiz görüntüsüne üzülüyorum.

- Evlilik programları kalktı kalkacak derken hâlâ yayında olmalarına şaşırıyorum.

Sertabdan 25. yıla özel proje albümü

- İlk kez buradan duyurduğum Tarkan'ın Ajda Pekkan'la düet yaptığı "Yakar Geçerim"i merak ediyorum.

- Sosyal medyada amacına ulaşmayan sosyal içerikli mesajlar yüzünden bazen daralıyorum.

- Sıla'nın dava açtığı Davut Güloğlu hakkında çıkan kararı alkışlıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder