Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sertleşme sorunu
HABERİ PAYLAŞ

Damar, sinir sistemi hastalıkları ve kullanılan bazı ilaçlar, erkek çok genç olmasına rağmen sertleşme problemine neden olabilir. Burada önemli olan konusunda uzman bir doktora başvurmaktır. Doktor, hastanın yaşına ve beklentilerine göre tedavi yöntemini belirler.

Sertleşme olmuyor

SORU: 35 yaşındayım. Sorunum şu: Yaklaşık 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktora gittiğimde bana bir ilaç verdi. Onları kullanırken her şey normaldi. Ama daha sonra tekrar sertleşmede güçlük çekmeye başladım. Sabahları sertleşme olmuyor. Hipertansiyon ve kolesterol hastasıyım.

Haberin Devamı

CEVAP: Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilecektir. Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz, fakat burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi 35 yaşındaki kişinin cinsel yaşamdan beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan ve benzer sorunları olan bir kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.

Hormon bozukluğu nasıl anlaşılır?

SORU: 23 yaşındayım. Hormon bozukluğu olduğundan şüpheleniyorum. Yakında askere gideceğim ve memelerim sanki yeni ergenliği girmiş bir kız memesi gibi büyük duruyor. Meme uçlarım küçülüyor, vücudumda kıllanma çok az ve kollarım çok orantısız. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP: Hormonal bir sorunun tetkiki için bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurmanız ve istenilen hormon tahlillerini yaptırmanız gereklidir.

Testosteron seviyesi doğal yollarla artar mı?

SORU: Testosteron seviyesini ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır? Varsa bu konuda bilgi verir misiniz?

CEVAP: Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder