Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sertleşme sorunu yoksa, problem yok
HABERİ PAYLAŞ

Sertleşme sorunu yoksa, problem yok

Türkiye’de erkeklerin çoğu cinsel organlarının boyundan ya da görünüşünden memnun değil. İnceliğinden yakınanların derdi, aslında estetik kaygılar. Cinsel organ yeterli uzunluktaysa ve sertleşme sorunu yoksa, problem de yoktur. Çünkü kalınlaştırma operasyonu pek çok hastayı memnun etmiyor.

Cinsel organım çok ince

SORU: Penisim çok ince. 22 yaşındayım ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum. Ancak penisimin ince olması beni rahatsız ediyor. Hocam bu sorunu nasıl giderebilirim. Piyasada satılan herhangi bir ilaç bulabilir miyim? Henüz bir doktora başvurmadım.

Haberin Devamı

CEVAP: Bu bir hastalık veya sorun değildir. Tıp biliminde penis inceliği diye bir sorun yoktur. Eğer penis yeterli uzunlukta ise ve sertleşme fonksiyonunu yerine getiriyorsa, incelik herhangi bir fonksiyonel sorun oluşturmaz. Cinsel ilişkide duhul sağlanan kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun çıkabileceği kadar esnek olduğu düşünülürse, penisin 1-2 santimlik çap farkının anlamsızlığı ortaya çıkar. Bu sadece bir estetik kaygı olarak değerlendirilebilir. Bu yönde yapılan penise vücudun başka yerlerinden alınan yağ dokusu enjeksiyonu ile kalınlaştırma vb. ameliyatları yeteri faydayı sağlayamıyor. Çoğu zaman hastalar ameliyattan sonra ortaya çıkan halden memnuniyetsizlik duyarak pişman olmaktadır.

Mastürbasyondan sonra kasıklarım ağrıyor

SORU: Ben mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Bunun sebebi nedir, büyüdüğümde sorun yaratır mı? İki üç defa arka arkaya yapınca çok ağrıyor. Lütfen cevap gönderir misiniz?

CEVAP: Günde bir defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar, hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride bir sorun yaratmaz.

Mastürbasyon yaparken çok erken boşalıyorum, neden?

SORU: 17 yaşında bir gencim, yazdığınız bir yazıda ‘2-3 dakikadan önceki boşalmalar erken boşalmaya giriyor’ diyordu. Benim durumum kötü sanırım. Ben mastürbasyon yaparken en fazla 30 saniye içinde boşalıyorum.

CEVAP: Bu sorun sadece cinsel ilişki yaşarken olduğunda bir sorun olarak tanımlanabilir.

Haberin Devamı

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar için özel bir hastane var mı?

SORU: 40 yaşında evli biriyim. Türkiye’de cinsel yolla bulaşan hastalıklar hastanesi veya bu hastalıkla ilgilinen tanı ve tedavi merkezi var mıdır? Nereye başvurmam gerekiyor? Bana bildirirseniz memnun olurum.

CEVAP: Üniversitelerin üroloji kliniklerine, var ise androloji polikliniklerine veya dermatoloji kliniklerine başvurmanızı öneririm

Sıradaki haber yükleniyor...
holder