Yaşam Servetini piyango zannettiler! Gerçek sonra ortaya çıktı

Servetini piyango zannettiler! Gerçek sonra ortaya çıktı

Paylaş
Servetini piyango zannettiler! Gerçek sonra ortaya çıktı

Adana polisi, Ahmet Ergün'ü kendisini polis olarak tanıtarak 86 vatandaşı 2 milyon lira dolandırmaktan tutukladı. Ahöet Ergün'ün vatandaşın parasıyla akrabalarının üzerine 2 tır, 2 servis minibüsü, 2 katlı ev, 2 tarla, 1 otomobil aldığı, 9.5 dönüm araziye kurulu bir çiftliği de kiralayıp 69 koyun, 17 keçi, 80 güvercin ve tanesinin bin lira olduğu öğrenilen 11 tavuk yetiştirdiğini ortaya çıktı. El konulan mallar, Milli Emlak kararıyla satışa çıkarılarak dolandırılan kişilere iade edilecek

Adana polisi, geçen nisan ayında kendilerini polis, savcı, hakim ve jandarma olarak tanıtıp vatandaşları terör örgütleri PKK ve FETÖ ile korkutup para ve altınlarını dolandıran çeteye yönelik Adana merkezli 10 ilde eş zamanlı "Son Alo" ismi verilen operasyon gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Polis, 50’den fazla 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan kaydı olan ve 'Son Alo' çetesinin lideri olduğu iddia edilen firari Ahmet Ergün’ü oturduğu apartman dairesinin yangın merdiveninde gizlenirken yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Ergün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Polis ayrıca Ahmet Ergün'ün 86 vatandaşı kendisini polis olarak tanıtıp 2 milyon lirasını dolandırdığını tespit etti.

YAKINLARININ GELİR VE GİDERLERİ TEK TEK İNCELENDİ

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çete liderinin ve üyelerinin mal varlığının araştırılması ve bunlara el konularak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yapılması talimatı verdi. Bu talimat üzerine Adana polisi çalışma başlattı.

MİLİİ PİYANGO İDARESİ'NE SORDULAR

Yapılan çalışmalar sonucunda sanık Ahmet Ergün'ün dolandırdığı 2 milyon lira ile aldığı malları kendi üzerine değil annesi, kardeşleri ve sevgilisinin üzerine geçirdiğini saptadı. Polis sanığın bağlantılı olabileceği 209 kişi tespit etti. Tespit edilen bu şahısların gelir ve gider dengeleri tek tek araştırıldı. 8 ay boyunca yapılan araştırmada şahısların gelirleri 86 farklı kuruma soruldu. Polis hiçbir geliri olmayan sanığın yakınlarının ev, tır, otomobil, arsa ve servis minibüsü aldığını tespit etti. Polis, şahıslara belki şans oyunlarından para çıkmış olabileceğini düşünerek 209 kişiyi Milli Piyango İdaresi'ne de sordu. Ancak şans oyunlarında da para çıkmayan sanığın akrabalarının edindiği bu malları alabilecek maddi gücü olmadığı için polis operasyon için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

NELER ÇIKTI NELER... HEPSİNE EL KONULDU

Sanığın aldığı 2 tır, 2 servis minibüsü, 2 katlı 400 bin lira değerinde bahçeli evi, 16 ve 48 dönüm arsayı, 1 otomobili kardeşleri, annesi ve sevgili üzerine yaptığı saptandı. Ayrıca sanığın bir akrabasının üzerine çiftlik kiraladığı, çiftliğe asgari ücretli bir çoban tuttuğu, çiftliğe 69 koyun, 17 keçi, 80 güvercin ve tanesinin bin lira olduğu öğrenilen 11 tavuk aldığı saptandı.

Polis derinlemesine yaptığı bu araştırmadan sonra mahkemeden karar çıkartarak sanığın ve akrabalarının hiçbir geliri olmamasına rağmen 1 milyon 800 bin liralık mal elde ettiğini bunun nereden geldiğinin açıklanamadığını bu nedenle el konulması gerektiğini belirledi. Bu karar doğrultusunda sanığın önce kiraladığı 9.5 dönümlük çiftliğe gidilerek koyuna, keçiye, güvercine ve tavuklara el konuldu. Daha sonra da diğer aldığı mallara el konuldu.

Haberin Devamı

SATILIP DOLANDIRILANLARA VERİLECEK

Bu arada el konulan 2 tır, 2 servis minibüsü, arsalar, ev, otomobil ve hayvanlar yediemine verildi. 86 kişiyi mağdur eden zanlının el koyulan malları Milli Emlak kararıyla satışa çıkarılarak dolandırılan kişilere iade edileceği öğrenildi. Böylece vatandaşın mağduriyeti giderilecek.