Gündem Servis kazası: 2 ölü, 14 yaralı

Servis kazası: 2 ölü, 14 yaralı

Paylaş
Servis kazası: 2 ölü, 14 yaralı

İzmir Bornova'da servis minibüsü yağışlı havada, iddialara göre aşırı hız yapınca ağaca bindirdi ve bir faciaya neden oldu

İzmir'in Bornova ilçesinde, servis minibüsünün yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp ağaca çarpması sonucu 2 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 22.30 sıralarında, Ankara Caddesi'nde meydana geldi. Konak yönünden Bornova'daki şehirlerarası otobüs terminaline yolcu götüren 31 yaşındaki Veli Kocaeli yönetimindeki servis minübüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, iddiaya göre aşırı hız yapınca kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu minibüs, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 16 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Araçta sıkışan bazı yaralılar, çağrılan itfaiye ve AKS 110 ekipleri tarafından kurtarıldı.

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan Abdulkerim Kayahan (45), Hatice Demir (35), Erdal Bilen (36), Fatma Başlı (48) ve Hakan Bozkurt (14) Ege Üniversitesi, Veli Kocaeli (31), Ali Kaya (59), Adem Demirden (20), Aydın Demirden (20), Şerife Bozkurt (45) ve Hatice Türker (45) Tepecik Eğitim ve Araştırma, Vehbi Başlı (33), Hatice Demir (28), Osman Onur Durusoy (25), Rıfat Kıroğlu (35) ve Yusuf Demir (11) ise Bornova Trafik Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Tedaviye alınan yaralılardan Fatma Başlı ile Hakan Bozkurt, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

AĞABEYİNİ ZİYARETE GİDİYORDU

Kazada yaşamını yitiren ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hakan Bozkurt'un annesi Şerife Bozkurt ile birlikte Antalya'da görev yapan astsubay ağabeyi Gökhan Bozkurt'un (23) yanına gittiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Batma Başlı'nın ise, rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan kız kardeşini görmek için İstanbul'a gittiği ifade edildi.

Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, hurdaya dönen minibüs ise olay yerine çağrılan çekici tarafından yoldan kaldırıldı.

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)