Gündem Servis minibüsü uçuruma uçtu: 2 ölü, 23 yaralı

Servis minibüsü uçuruma uçtu: 2 ölü, 23 yaralı

Paylaş
Servis minibüsü uçuruma uçtu: 2 ölü, 23 yaralı

Antalya- Kemer karayolu üzerindeki tünelden çıkan bir otelin servis minibüsü, sürücüsünün önündeki kamyon nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 30 metrelik uçuruma uçtu

Ağaçlara takılı kalan minibüsteki yolculardan 2'si öldü, 23'ü yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Metin Güner'in kullandığı 07 BKA 06 plakalı servis minibüsü, saat 17.00 sıralarında Kemer'deki 5 yıldızlı Katamaran Resort Otel'in personelini Antalya'ya getirmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 dakika sonra Beldibi Beldesi'ndeki Akyarlar Tüneli'ni geçen minibüsün sürücüsü Güner, önündeki plakası belirlenemeyen kamyonun arkasından düşen demir çubuklar nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs, uçuruma uçarak yaklaşık 30 metre aşağıdaki ağaçların üzerine devrildi.

Minibüste çok sayıda yaralı olduğunun bildirilmesi üzerine, kaza yerine Antalya ve Kemer'den 11 ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi. İçerisinde 26 kişi olan minibüsün kaza yaptığı yere ulaşan trafik ekipleri, durumu ağır olanlar için ambulans helikopterin de gönderilmesini istedi.

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki pistten havalanan ambulans helikopter karayoluna inerek yaralılardan birini alırken, diğer 11 ambulans da olay yerindeki 22 yaralıyı karayoluyla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere taşıdı. Minibüsün altında sıkışan otel çalışanı 45 yaşındaki Nazire Yalçın'ın öldüğü belirtildi. Minibüsün altındaki ikinci ceset ise çıkartılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

PATRON TESADÜFEN GÖRDÜ

Kemer'den Antalya'ya gelirken, kaza yerinden geçtiği sırada kalabalığı görüp tesadüfen duran otelin sahibi Erdal Tontu ise kaza yapan aracın kendi otelinin servis minibüsü olduğunu öğrenince şok yaşadı.

Uzun süre kazayı anlamak için uğraşan turizmci Tontu, “Yardım etmek için durmuştum, kendi otelimin servisi çıkınca ne yapacağımı bilemedim” dedi.

Süleyman EKİN- Saffet YENİGÜN- Ömer ERDEM /ANTALYA (DHA)