Gündem Serviste unutulduğu için ölen minik Alperen olayında flaş gelişme!

Serviste unutulduğu için ölen minik Alperen olayında flaş gelişme!

Paylaş
Serviste unutulduğu için ölen minik Alperen olayında flaş gelişme!

İzmir’de okul servisinde unutulduktan sonra hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulun kapatılmasına karar verildi. Gözaltına alınan anaokulunun sahibi Yurdagül İşgören ise tutukladı

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, olayın ardından görevlendirilen müfettişler ön raporunu tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, rapordaki değerlendirme çerçevesinde soruşturmanın detaylı olarak devam edebilmesi amacıyla özel anaokulunun kapatılması kararını aldı.

ANAOKULUNUN SAHİBİ TUTUKLANDI


İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in 9 saat serviste unutulduğu için öldüğü Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nun sahibi Yurdagül İşgören, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İşgören, tutuklandı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA


Soruşturmayı yürüten Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Ağustos’ta kreşe ait servis aracında unutulmasının ardından hastanede hayatını kaybeden Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çocuğun otopsi işleminin yapıldığı, kamera kayıtları da dahil tüm delillere el koyulduğu belirtildi.

Başsavcılık açıklamasında, "Olayda ağır ihmali bulunduğu tespit edilen servis şoförü savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bahse konu kreşin müdürü için de gözaltı talimatı verilmiştir" denildi.


ÖĞRETMENLERİ KORKUTTU!


Anaokulunun sahibi ve müdiresi Yurdagül İşgören ile servisi kullanan eşi Tamer İşgören “Çocuk okulda uyudu, bir daha uyanmadı” diye ifade vermişti. İki öğretmen vicdanları sızlayıp itiraf edince gerçek ortaya çıkmıştı. Öğretmenler, müdirenin “Doğruyu söylerseniz hapse girerseniz” diye kendilerine baskı yaptığını söyledi.

TESELLİ EDERKEN KAYIT SİLDİRMİŞ


Yurdagül İşgören’in hastanede Alperen’in acılı ailesini teselli ederken bir yandan da okula telefon açıp çocuğun minibüsten çıkarılıp, okul bahçesine getirildiği anların kamera görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulunu süresiz kapattı.


(Müdire Yurdagül İşgören)


(Sevisi kullanan ve Müdire Yurdagül İşgören'in eşi Tamer İşgören)

OKULA KAYITLI DEĞİLMİŞ


Ön raporda, soruşturma sırasında edinilen bilgilere de yer verildi.

Olayda hayatını kaybeden Alperen Sakin’in okula resmi kaydının bulunmadığını belirleyen müfettişler durumu raporda aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğrencinin resmi kaydının olmaması sebebiyle okul hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığına suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?


İzmir’de 15 Ağustos’ta anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Alperen’i ana okuluna götüren servisin şoförü T.İ. ile servis görevlisi D.K. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmıştı. T.İ, "Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanırken D.K. savcılıktan serbest bırakılmıştı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü olayın ardından idari soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirmişti.