Gündem 'Ses hızı patlaması' Bursa'yı karıştırdı

'Ses hızı patlaması' Bursa'yı karıştırdı

Paylaş
'Ses hızı patlaması' Bursa'yı karıştırdı

Eğitim uçuşundaki jetin ses hızını aşması sonucu duyulan patlama sesi büyük panik yarattı

Bursa'da bugün öğle saatlerinde şehrin her semtinden duyulan esrarengiz patlama, polisi, jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servisi alarma geçirdi. Patlamanın nerede olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar 155 Haber merkezini kilitledi. Yaklaşık 20 dakika süren çalışma sonucu patlama sesine şehrin üzerinden geçen eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın ses hızını geçmesinin neden olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Bursa'da bugün saat 11.54 sıralarında meydana gelen ve şehrin tüm merkez ilçelerinden duyulan patlama, güvenlik birimleri ile itfaiye ve 112 Acil Servisi'ni alarma geçirdi. Polis ve jandarmanın haber merkezi ekipleri gelen ihbarları değerlendirmesi için ekiplerin tümünü yönlendirirken telsizden gereksiz konuşmaların yapılmamasını anons etti. Emniyet Müdürü Zeki Çatalbaş'ın devreye girerek zaman zaman bilgi aldığı görüşmeler, patlamanın olduğu saatlerde kentin üzerinden geçmekte olan eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın ses hızını geçmesinin neden olduğu anonsu yapıldı. Bu anons sonrası polis telsizindeki haberleşmeler normale döndü.

Bursa'da geçtiğimiz ekim ayında bu kez eğitim uçuşu yapan savaş uçağının neden olduğu patlama sesi, yine panik yaratmış, işyerlerindeki alarm sistemlerinin de çalışmasına neden olmuştu.

Haberin Devamı

DHA