Magazin Sette 'çocuk işçi' isyanı

Sette 'çocuk işçi' isyanı

Paylaş
Sette 'çocuk işçi' isyanı

Ünlü tiyatrocu Akasya Asıltürkmen önceki gece, konuk oyuncu olarak rol aldığı “Kayıp Aranıyor” isimli dizinin setinde 4 yaşındaki bir çocuğun soğuk havada çalıştırıldığı belirterek isyan etti

Şile Cumhuriyet Köyü’nde yapılan çekimlerde bir grup çocuğun rol aldığını anlatan Asıltürkmen, yaşadıklarını twitter’da anlattı. Asıltürkmen, “Gece yarısı çocuklar o buz gibi soğukta hâlâ setteydi.

Haberin Devamı

Biri dört yaşındaydı ve onu kar altında oynatmaya çalışıyorlardı. Çocuk ‘Ama ben dondum’ dedi ve ben koptum. Seti durdurdum. ‘Çocuğu yollamazsanız bırakır giderim’ dedim.

Bana arka çıkacaklarını sandığım herkes ‘Yapmayın etmeyin, işi nasıl bitireceğiz?’ diyerek bağırdı çağırdı. O insanlar çıldırmış olmalı. Çocuğu sonra gönderdiler” dedi.

'VİCDANIM DAYANMADI'

Asıltürkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “4 yaşında çocuğa ‘Hadi canım çikolata, bu son’ diyerek buz gibi havada çekim yaptırmaya kimin vicdanı dayanır bilmiyorum ama ben dayanamam. Çocuğun babası yanındaydı ama belli ki garibandı. Bu insanları figürasyon ajanslarından bulup 15-20 TL’ye oynatıyorlar. Çocuklar, kadınlar, oyuncular, set işçileri suiistimal ediliyor. Bana şimdi uyumsuz diyecekler ama bu şartlarda çalışılmaz.”

Haberin Devamı

YAPIMCI DAVA AÇIYOR

Dizinin yapımcısı Tolga Gül ise Asıltürmen’in haksızlık yaptığını söyleyerek, “Çocuklar sete 18.00 gibi aileleriyle birlikte getirildi. Aileleri çekimlerin ne kadar süreceğini biliyordu. Dış mekân çekimi biter bitmez çocukların ısınması sağlanıyordu. Son 3 planda kar yağınca ara verildi. Hatta aileler ‘Çekelim bitsin’ dedi. Çocuk istismarı sözü çok rencide edici. Twitter’da yazdıkları ve asılsız açıklamaları için gerekli yasal işlemleri başlatacağız” dedi.