Gündem Sevda'ya sperm soruşturması

Sevda'ya sperm soruşturması

Paylaş
Sevda'ya sperm soruşturması

ABD'deki bir sperm bankası yoluyla hamile olduğunu açıklayan Sevda Demirel hakkında inceleme başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, "Yeni yönetmeliğe göre sperm bankasından hamile kalırken, eğer ülkemizden bir doktor veya merkez tarafından yönlendirildiyse cumhuriyet savcılığına başvuracağız" açıklaması yaptı.

Oyuncu Leyla Bilginel ve Münir Özkul'un kızı Güner Özkul'dan sonra Sevda Demirel de anne olmak için sperm bankasını seçti. İki haftalık hamile Demirel, önce şansını Kıbrıs'ta denediğini ama aksiliklerle karşılaşınca Amerika'da bir sperm bankasına başvurduğunu söyledi.

SPERMİ BANKADAN ALDI!

Sabah gazetesinin haberine göre Sağlık Bakanlığı yetkilileri, "Eğer Sevda Demirel, Türkiye'de bir merkez veya doktor tarafından yurt dışına yönlendirildiyse merkez veya doktor için, kendisi başkalarını gittiği merkeze yönlendirirse de Sevda Demirel için suç duyurusunda bulunacağız, incelemeler sürüyor" dedi.

Yönetmelik yürürlüğe girdiği andan itibaren bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti. 6 Mart 2010 tarihinde "Türk soyunu koruma" amacıyla yapılan yönetmelik değişikliğiyle sperm bankasından hamile kalanlar hapis cezasıyla yargılanabilecek.

Yeni yönetmeliğe göre, yurtdışındaki sperm bankasından alınan sperm veya yumurta ile hamile kalanlar hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile dava açılacak.

Yeni düzenleme, bu yönteme başvuran anne adaylarının yanı sıra aracılık yapan kişiler ile sperm veya yumurta veren donörü de sorumlu tutuyor.