Magazin Sevenleri Meral Okay'ı andı

Sevenleri Meral Okay'ı andı

Paylaş
Sevenleri Meral Okay'ı andı

9 Nisan 2012 tarihinde aramızdan ayrılan senarist, yazar, oyuncu Meral Okay'ın vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından gerçekleştirilen bir anma gecesi ile yerine getiriliyor. 21 Kasım 2012'de, Tim Show Center'da gerçekleştirilen, Sezen Aksu'nun şarkıları ile Okay'ı andığı “Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor” gecesinin tüm geliri Matematik Köyü'ne aktarılacak

2007 yılında Ali Nesin tarafından kurulan Matematik Köyü'nün amacı; gençlere matematiği ögretmek ve sevdirmekti. Matematik Köyü’nün önemine Okay, hayattayken dikkat çekmişti. Sözlü vasiyetinde, tüm mal varlığını Matematik Köyü'ne bırakan Okay'ın sözlü vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından Sezen Aksu şarkıları ile anıldığı gecede yerine getiriliyor.

Haberin Devamı

HERKESİN MERAL'İ BAŞKA, AYNI OLAN SONSUZ SEVGİ

Gecede herkes Meral Okay'ın farklı bir yanından; herkes kendi bildiği Meral'inden bahsetti. Anlatılan anılar farklı farklıydı ortak olan tek şey ise sonsuz Meral Okay sevgisi ve onun güzel insanlığıydı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8207","8207","201211","8207-9.jpg");

Gül Oğuz: Meral, insanın hamını değil olmuşunu severdi; çocukların da öyle, akıllı terbiyeli ve medeni çocukları severdi. Çocuklarımızın ilim bilim ve medeniyet örenmesini isterdi.

Halit Ergenç: Ölümün aşk için bir son olmadığını en iyi bilen insandı Meral.

Hande Ataizi: Meral Okay'ın doğum günü sebebiyle davetlilerden "iyi ki doğdun" şarkısı söylemelerini rica etti.

Meryem Uzerli: 'Ayni yerden geldik ayni yere gidiyoruz. Bu dünyada kısa bir ara veriyoruz' dedi ve babasinin yazdığı şiiri okudu. Ayrıca Meral Okay'ın fotoğrafının elinde kırılması üzerine Meral'in ruhunun kendine bir mesaj verdiğini ve ruhun çerçeveye sığmayacağı için çervesiz sakladığını anlattı.

Haberin Devamı

Murat Yıldırım gecenin en espirili konuşmasını gerçekleştirdi. En çok beni severdi. Oğlum matematik hayatın yarısı. Sende var Engin'de yok derdi. Ayrıca sen daha komiksin de derdi. Ablam, burada her şey aynı. Sezen aynı, Nükhet ayni, Hükumet aynı...

Nebil Özgentürk: Hep başkaları için çaba sarfetti hiç fotoğrafa girmedi hep arkada kaldı. Bugün yine bize muhteşem bi proje için el verdi.

Nur Fettahoğlu: Muhteşem Yüzyıl senaryosundan Kanuni için yazılmış bir bölümü okudu.

Oktay Kaynarca: Ondan çok korkardım, her sabah beni arayıp fırçalamasını özledim, hala telefonunu silmedim. Bazen telefon ediyorum, telefonuna ulaşılamıyor. Eminim ki ona ulaşmaya çalışan sadece ben değilim, hepimiz onu çok özlüyoruz.

Ozan Güven: Ben ona Meryl Teyze derdim şimdi de öyle söyleyeceğim. Hayatımda tanıdığım en tutkulu aşıktı. Yaman Abi'den öyle bir bahsederdi ki, sanki beş on dakika önce yanından ayrılmış, öyle çok severdi. Eminim Yaman Abi ve aşkı orada da yaşamaya devam ediyordur.

Özgu Namal: Bana ne olursa olsun sevdiklerine sahip çık derdi. Bir gün sette bana Yaman ile bir kızımız olasaydı muhtemelen sana berzerdi böyle kara kaşlı kara gözlü senin gibi hayat dolu. Adını Hayat koyacaktık, yamanla doğmamız kızımızın adı Hayat umarım senin de ömrün uzun olur hayat gibi dedi. Kimin ne acı çektği dışarıdan belli belli olmaz kimseyi yargılama, herkesi gönül gözünle sev dedi.

Haberin Devamı

Pelin Akat: Ben Meral'e kitap gibi kadınsın derdim, iyi ki o kitap gibi kadını tanımışım

Selma Ergeç: Muhteşem Yüzyıl 11.bölüm 50.sahneden alıntı yaptı. Bir insanın bir insana verebilceği en güzel şey ona ilham vermektir. Bunun için Meral Okay'a teşekkür ediyorum.