Siyaset 'Sevgili Tayyip gel konuğum ol'
Paylaş
'Sevgili Tayyip gel konuğum ol'

Yunanistan Başbakanı Papandreu, Başbakan Erdoğan'ın 3 ay önce kendisine yazdığı mektuba sıcak bir üslupla yanıt verdi

ÖN ADIYLA HİTAP ETTİ

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı seçilen Yorgo Papandreu’ya 3 ay önce bir mektup göndermişti. Erdoğan mektubunda, başta Kıbrıs olmak üzere tüm sorunların çözümü için açık diyalog davetinde bulunmuştu.

Papandreu, Erdoğan’a önceki gün 5 sayfalık bir mektupla yanıt verdi. Mektubuna “Sayın Başbakan, Sevgili Tayyip” diye başlayan Papandreu, “Senin ve benim ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkileri iyileştirme yönünde aynı arzuyu paylaşmamız beni cesaretlendiriyor. Bu müşterek iradeyi yeni bir fırsat penceresi yaratmak için kullanalım” dedi.

KONSEY ÖNERİSİNE EVET

Papendreu mektubunda şöyle dedi: “Ege konusunda temel önceliğimiz emniyetli bir ortam yaratmak. Kıbrıs’ta kalıcı bir çözümün anahtarı, dışarıdan müdahale olmadan, iki toplumun ortak gelecekleri konusunda karar vermelerine imkan sağlanması. Birleşmiş Milletler kararları çözüm için uygun çerçeveyi oluşturuyor. Sizin Avrupa Birliği hedefinize desteğimiz sürüyor. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi oluşturma önerinizi önemsiyorum. Sizi Yunanistan’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağım.”

Haberin Devamı

Erdoğan’ın mektubu, “Olumlu ve sorunların çözümü için ümit verici” olarak değerlendirdiği öğrenildi.