Gündem Sevgililer Günü sürprizini yapamadan şehit oldu

Sevgililer Günü sürprizini yapamadan şehit oldu

Paylaş
Sevgililer Günü sürprizini yapamadan şehit oldu

Polis memuru Yaşar Polat, Sevgililer Günü'nde eşine sürpriz yapmak için uçak bileti almıştı ama gidemeden şehit oldu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde ihbar gelen adrese giderken bulundukları ekip otosuna yolcu otobüsünün çarpmasıyla şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın cenazesi, Konak Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Erzincan'a gönderildi.

'YALVARIRIM KALK, YAVRUN BEKLİYOR'

Ailesini ve meslektaşlarını gözyaşlarına boğan Polat'ın, Sevgililer Günü'nde Erzincan'daki eşiyle 9 aylık olan oğlunu görmek için uçak bileti alıp sürpriz yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit polis memurunun eşi Dilek Polat ise “Yalvarırım kalk, seni yavrun bekliyor” diyerek tabutuna kapanıp gözyaşı döktü.

Dün sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Osman Kibar Kavşağı'nda meydana gelen kazada, Bornova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri'nde görevli olan polis memuru 34 yaşındaki Yaşar Polat, ihbar gelen adrese gitmek için meslektaşlarıyla yola çıktı. Polis memuru 40 yaşındaki Ruhi Alp yönetimindeki 35 A 48232 plakalı ekip otosu, İzmir- Manisa karayolu, 57. Topçu Tugayı önündeki kavşaktan karşıya geçecekken, İzmir'den Manisa yönüne giden 46 yaşıdaki Kemal Ediz idaresindeki 34 EU 5262 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsüyle çarpıştı. Polis memuru Yaşar Yolat kaza yerinde şehit oldu, sürücü Ruhi Alp ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, boş olan yolcu otobüsünde bulunan yedek şoför 39 yaşındaki Ali Ediz ve muavin 21 yaşındaki Tuncay Ediz ile şoför Kemal Ediz'in ifadesini aldı. Adliye'ye sevk edilen Kemal Ediz tutuklandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kazada şehit olan polis memuru Yaşar Polat için İzmir Emniyet Müdürlüğü önünde bugün tören düzenlendi. Törene katılan eşi Dilek Polat, “Sen bizim gözyaşı dökmemize dayanamazdın. Kalk oradan bebeğin seni bekliyor. Sen oğlunla oynamak için toplar almıştın” diyerek gözyaşı döktü. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç ile çok sayıda meslektaşı törene katılarak acılı aileyi yalnız bırakmadı. Törene katılan bazı yakınları Yaşar Polat'ın, bir ay önce memleketi Erzincan'a gönderdiği eşi Dilek Polat ve 9 aylık oğluna Sevgililer Günü'nde sürpriz yapmaya hazırlanıp, uçakla yanlarına gitmeyi planladığını öğrendiklerini söyledi.

'BİZE EMANETSİNİZ'

Vali Cahit Kıraç, İzmir ve Türk polisinin, şehit polisin eşi ile çocuğunu bundan sonra kendi ailesi gibi göreceğini, sürekli dayanışma içinde olacağını söyledi. İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da, “Halkın huzur ve güvenini sağlamak için 24 saat esasına göre çalışan polisler olarak her zaman canını vermeye hazır bir kurumun üyeleriyiz. Şehit polisin ailesi, bize emanetsiniz” dedi.

Törenin ardından Şehit polisin eşi Dilek Polat ile kız kardeşi Suna Çimen de tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Konak Meydanı'na kadar tabutu omuzlarda taşınan Yaşar Polat'ın cenazesi, topdağa verilmek üzere havayoluyla Erzincan'a gönderildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı