Ekonomi Sevgililer Günü'nde tercih internet

Sevgililer Günü'nde tercih internet

Paylaş
Sevgililer Günü'nde tercih internet

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, toplam 639 milyon lira harcama yapılan Sevgililer Günü'nde, hediyeler için ortalama 86 lira bütçe ayrıldı

BKM, Sevgililer Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kartlı ödeme sistemleri verilerini açıkladı. BKM verilerine göre, Sevgililer Günü'nü kapsayan 13-14 Şubat 2010 tarihlerinde, kredi kartları ile 639 milyon liralık harcama gerçekleşti.

13-14 Şubat 2010 tarihlerinde, kredi kartları ile yapılan harcamalar 2009 yılı ile karşılaştırıldığında ciroda hemen hemen değişiklik yaşanmazken, aynı tarihlerde işlem adetlerindeki yüzde 12’yi bulan ciddi artış, bu yıl daha düşük bütçeli ancak daha çok adette hediye alındığını gösterdi. Bu tarihlerde kredi kartı ile yapılan ortalama harcama tutarı 86 lira oldu.

Sevgililer Günü'ne denk gelen hafta sonunda Türkiye genelinde yağmur ve soğuk hava dalgasının etkili olması nedeniyle sevgililer hediye alışverişlerini telefon ve internet aracılığıyla kapıya getirtmeyi tercih etti.

BKM verilerine göre, 14 Şubat 2010 Pazar günü, bir önceki haftanın aynı günü olan 7 Şubat 2010 ile karşılaştırıldığında, telefon, internet gibi kanallar üzerinden yapılan alışverişleri kapsayan doğrudan pazarlama sektöründe kredi kartı ile yapılan harcamalarda yüzde 270 oranında artış gözlendi.

YURT DIŞINDA LONDRA, NEW YORK VE PARİS TERCİH EDİLDİ

Öğrencilerin genç nüfus oranını artırdığı Eskişehir, 13-14 Şubat 2010 tarihlerinde doğrudan pazarlama sektöründe çiçek siparişleri ile ön plana çıktı.
BKM verilerine göre, bu yıl "romantik" bir Sevgililer Günü için yurt dışı tatil planı yapanlar en çok Londra’yı tercih etti.

13-14 Şubat 2010 tarihlerinde yerli kredi kartları ile Londra’da yapılan harcamaların tutarı 2,5 milyon liraya yaklaşırken, New York 1,7 milyon lira harcama ile ikinci sırada, Paris ise 1 milyon lira ile üçüncü sırada yer aldı.

AA

Haberin Devamı