Yaşam Sevgililerin gözdesi Kapadokya!

Sevgililerin gözdesi Kapadokya!

Paylaş
Sevgililerin gözdesi Kapadokya!

Kayadan oyma evleri, kiliseleri, peri bacaları, butik otelleri ve eşsiz manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'daki otellerin rezervasyonlarında 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla artış yaşanıyor

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’daki oteller, Sevgililer Günü’ne Kapadokya’da balon turuyla renk katmak isteyen sevgililere özel hazırlıklar yapıyor. Konukları için özel yemekler ve kokteyller hazırlayan oteller, 14 Şubat için Kapadokya turu organize ediyor.

Haberin Devamı

Göreme’deki bir otelin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sucu,14 Şubat için rezervasyon yoğunluğu olduğunu belirterek bütçeye uygun renkli "Sevgililer Günü" programı hazırladıklarını söyledi. Sevgililer Günü’ne özel programlarına çiftler havalimanına geldikleri andan itibaren başladıklarını belirten Sucu "Otele geldiklerinde ’hoş geldin’ kokteyli yapıyoruz. Sonra bölgemizin dokusuna uygun odalarımızda konaklıyorlar. Daha sonra rehberlerimiz eşliğinde günün önemini yansıtan bölge turları, vadi turları düzenliyoruz. Akşam bu özel günde insanlara bölgemizin en özel yemeklerinden hazırlanmış menümüzü sunuyoruz. Tüm bu hizmetleri de bütçeye uygun şekilde sunuyoruz" dedi.

Kapadokya bölgesinin kış aylarında durgun olmasına rağmen Sevgililer Günü dolayısıyla ciddi bir yoğunluğa ulaştıklarını ve doluluk oranının yüzde 70 seviyesine geldiğini dile getiren Sucu, bölgede Sevgililer Günü’nde yoğunluk yaşanmasında dizi ve sinema filmi çekimlerinin çok etkili olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

EN GÜZELİ BALON TURU

Bölgedeki bir balon firmasının Genel Müdürü Metin Kayhan ise, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde balonda evlilik teklifi için randevular aldıklarını söyledi. Kayhan, 14 Şubat’ta Kapadokya’ya kalabalık gruplar beklediklerini ifade ederek "Bölgemizde bulunan acenteler ve balon firmaları tarafından Sevgililer Günü için çok ekonomik turlar hazırlanıyor. Özellikle yerli misafirlerimiz için içerisinde otelden balona, ulaşım hizmetine kadar çok özel ve ekonomik paketler sunuluyor. Yerli misafirlerimiz, 14 Şubat’ta gelsinler, en özel günlerini burada geçirsinler. Mutlaka bekliyoruz; çünkü en güzel Sevgililer Günü’nün Kapadokya’da balon turuyla yaşanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.