Esra Karayel Sevgilim geç geldiğinde aklım başımdan gidiyor
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilim geç geldiğinde aklım başımdan gidiyor

Haberin Devamı

SORU: Erkek arkadaşımla bir yıldır birlikteyiz. Yaza doğru evleneceğiz. Tarih yaklaştıkça bir şeyler ters gidecek diye korkuyorum.

Yolda bir şey olduğu ya da aklını birisinin çeldiği düşünceleri mahvediyor. Kapı çalınca rahatlıyorum. Ama gerginliğim ona da yansıyor. Nasıl bunlardan kurtulacağım. RUMUZ: YARDIM

CEVAP: Aklından geçenler gerçek değil ki! Ayrı kaldığın zamanlardaki koşullar demek ki sende kaybetme korkusu yaratıyor. Söylediklerimi uygularsan huzura kavuşursun. Erkek arkadaşının işi nedeniyle geciktiğini düşün.

O zaman ne hissedersin? Birden nasıl duyguların değişti değil mi? Ayrı kaldığın zamanlarda korkunç hikayeler yazacağına güzel hikayeler yaz. Mesela işi uzadı ona güzel bir yemek hazırlayayım gibi. Her sabah güzel bir cümle ile güne başla. Dediklerimi yap. Bana da dua etmeyi unutma.

Kocama kızdım yemek yapmaktan vazgeçtim

SORU: Üç yıl boyunca işten eve geldiğimde de çalışan bir tempodayım. Ama boşuna yapmışım. Kendimi paralamışım. Hiçbir işe yardım etmediği gibi artık bazı akşamlar arkadaşlarıyla dışarıda yemeklere gidiyor.

Söylenince de çok bunaldım diye geçiştiriyor. Ben de kızdım ve artık yemek yapmıyorum. Sorunca da 'Sen yap' diyorum. Köşeye çekiliyorum. Ama bir taraftan da aldatır mı diye korkuyorum. Ne olur bir akıl verin. RUMUZ: KIRMIZ ELMA

CEVAP: Öfkeyle kalkan zararla oturur. Karşında çocuk mu var cezalandırıyorsun? Sevdiğin aynı yastığa baş koyduğun erkek. Eleştiriler ve suçlamalar yerine iltifat etmeye başla. Sert olmak yerine anlayışlı ol.

Köşene çekilmek yerine yeniden paylaşmaya başla. Bunları yaparsan ne dışarı çıkmayı ne de her akşam yemek yapmanı ister. Aldatmak kelimesi aklına geldiğinde hemen en güzel fotoğrafınıza bak. Gereksiz düşüncelerle kafanı bulandırma.

Sevgilimi bırakamadım okumaya gidemedim

SORU: 23 yaşındayım. Üniversiteyi yeni bitirdim. Yurtdışına gitmeyi planlıyordum. Ama kız arkadaşımı çok seviyorum. Bırakamadım. O da gitmemi istemedi tabii. Ailem kızgın. 'Pişman olacaksın' diyorlar. Sizce ne yapmalıyım? RUMUZ: KARARSIZ

CEVAP: Evlilik düşünmen için yaşınız çok küçük. Hayat tecrübeniz artmalı. Sonra çok pişman olursun. Kendini suçlamakla kalmaz sevdiğin kızı da suçlarsın. Sonuçta geride mutsuz bir ilişki kalır.

Ailenle konuş. Onlardan süre iste. Büyük bir beyaz karton al. Ortasından ikiye bir çizgi ile ayır. Sağ tarafa gidersen, sol tarafa kalırsan neler yapacağını yaz.

Önemli olan ne istediğini hissetmen. Doğru kararı verdiğinde rahatsızlık hissetmezsin. Kız arkadaşın seni gerçekten seviyorsa kararına destek olacaktır.

Yeni işe başladım psikolojim bozuldu

SORU: Uzun süredir iş arıyordum. Buldum diye sevinirken psikolojim alt üst oldu. Ruh hastası bir müdürle çalışıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Karısıyla mı derdi var, anlamadım. Telefonda tartışıyor, bana sarıyor. Ne yaptıysam beğenmiyor. Ayrılmak da istemiyorum. Nasıl üstesinden geleceğim? RUMUZ: ŞİLEK

CEVAP: Kendine zaman ver. Belki dediğin gibi özel sorunları vardır. Ya da yoktur. Bilemeyiz. Belki karakteri budur. Sen de öyle kabul edeceksin. Verdiği işi doğru yapıyorsan sorun yok. Takdir beklemeyeceksin demek ki.

Akşam eve geldiğinde yarım saat hafif karanlık bir odada sevdiğin müzikleri dinle. Her sabah kalktığında ‘Özel sorunları olabilir. Önemli olan elimden gelenin en iyisini yapıp rızkımı kazanmam’ deyip güne başla.

Sevgilim, param var ama zevk almıyorum

SORU: 40 yaşlarına geldim. Maddi durumum fena sayılmaz. Kız arkadaşım var. Bir de ilk evliliğimden olan oğlum. Hiçbir şeyden çok zevk alamıyorum. Çabuk sıkılıyorum. Eve kapanıp bir şey yapmak istemiyorum. Acaba depresyonda mıyım? Ama çok eskiden beri böyle hayatım. RUMUZ: MAL

CEVAP: Hayattan zevk almak bir kadına ya da paraya bağlı değil ki. Sadece sana bağlı. Başkasında ararsan çok yanılırsın. Kendine küçük bir defter al. Günlük tut. Hani çocukken yapardık. Adı da ‘pozitif günlük’ olsun. Her gün üç tane seni mutlu eden bir olayı ya da aktiviteyi yaz. Akşam da bunları oku.

Bak bakalım neler hoşuna gidiyor. Sana zevk verenler ne? Kendini tanıdıkça aldığın zevk çoğalacak. Her sabah güne şükürle başlamayı da unutma.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder