Esra Karayel Sevgilimden ayrılınca eski sevgilim aradı
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilimden ayrılınca eski sevgilim aradı

Haberin Devamı

SORU: Son yıllarda ilişkilerimde dikiş tutturamadım. En fazla dört ay sürüyor. Ciddi bir ilişki istiyorum. Ama erkekler buna pek yanaşmıyor. Niyetlerini anlayınca ben de ayrılıyorum.

Kısa bir süre önce sevgilimden ayrıldım. Aynı anda da önceki sevgilim aradı. Görüştük. Hayatında kimsenin olmadığını ve yeniden denemek istediğini, hatalarını anladığını söyledi. Kararsız kaldım. Tekrar şans versem mi? RUMUZ: TAŞ

CEVAP: Bir ilişki bittiğinde yas süresine uymak, sonraki ilişkin için sağlıklı bir zemin hazırlar. Bu süreçte neler yaşadığının muhasebesini yapmalısın.

Toprağın üstündeki zararlı otları sökmeden verimli ürün alabilir misin? Kalbin yeni bir ilişkiye hazır mı? Hayatında senin için en önemli konu ilişki yaşamak mı? Bunun dışında neler var? Ailen, hayallerin, arkadaşların? Bu soruları sor ve üzerinde düşün.

Her gün bir cümle cevap yaz. Bir haftanın sonunda cümleleri yüksek sesle oku. Ondan ona hemen geçebiliyorsan biten ilişkin çok gerçek değilmiş demek ki. Önce nefes al. Bir ay kimseyi hayatına alma. Şans verip vermemeye ona göre karar ver. Yoksa daldan dala uçup sonra da yere çakılan bir hayatın olur bilesin.

MESAJINA BAKTIM, NİSANI ATTI

SORU: Bir yıldır sevdiğim kızla üç ay önce nişanlandık. Yaza evlenecektik. Aileler de anlaştı. Ama son zamanlarda elinden telefonu düşürmüyordu. Bir boşlukta mesajlarına baktım.

Tanımadığım bir erkekten çok samimi mesajlar gelmişti. Çılgına döndüm. Kavga ettik. Kısa süre sonra “Telefonumu karıştırdın, bana güvenmeyen biriyle evlenmem” diyerek ayrıldı. Ne yapacağımı şaşırdım. Onu seviyorum. Nasıl ikna edebilirim? RUMUZ: AYRILIK

CEVAP: Nişan, evlilik öncesi çiftlerin ve ailelerin birbirlerini tanımaları için geçen bir zamandır. Başkasına gönderilen mesaja bakmak, sebebi ne olursa olsun hoş olmasa da aynı şekilde, bu nedenden dolayı ilişkiyi bitirmek de bir o kadar yanlış.

İkna etmek yerine evlilik kararını gözden geçir. Sevmek ayrı evlilik ayrı bir konu. Onunla aranda olan iletişimin evlilik için yeterli ve doğru olduğunu düşünüyor musun?

BOŞANMAK YARAMADI

SORU: Beş yıl süren evliliğim iki ay önce bitti. Aşık olduğum erkek çok değişti. Sürekli ruh hali değişen kıskanç, bencil, sorumsuz bir koca halini aldı. Ayrılınca rahatlayacağım sandım. Ama yaşadıklarımın sıkıntısını atamadım.

Bir kızım var. Tek avuntum o. Bazen ona sarılıp ağlamak iyi geliyor. Sanki bir daha sevemeyeceğim gibi. Ne yapmam lazım? RUMUZ: İNCİ

CEVAP: İlk yapman gereken kızına sarılıp ağlamayı bırakman. Bunu yapmakla o zavallı çocuğa “Ben mutsuzum sen de benle mutsuz ol” mesajını veriyorsun.

Mutsuzsan odana git ve yalnız kal. Boşanma günlüğü tut. Her gün bir sayfasını doldur. Bu, hem yaşadıklarından ders çıkarmanı hem de duygusal olarak rahatlamanı sağlar. Şu an birini sevmeye değil, yaralarını iyileştirmeye odaklan. Kızın da babasından ayrıldı.

Sen iyi olmalısın ki onun da yaralarını sarmasına anne olarak yardım etmelisin. Ayrılık daha çok yeni. Dediklerimi yap ve kendine zaman tanı. Kalbini sevgiyle doldurduğunda bu sefer yanılmadan sana uygun kalbi seçeceğinden eminim.

BİRİNİN ASKI DİĞERİNİN PARASI

SORU: İki erkek arasında gidip geliyorum. İkisinin de iyi özellikleri var. Birinden daha çok hoşlanıyorum. O çok ilgili ve sevecen bir erkek. Ama iş durumu pek iyi değil.

Diğeri ise kariyer sahibi. Maddi durumu da çok iyi. İkisi de benimle olmak istiyor. Daha önce evlenip ayrıldım. Çok üzüldüm. Bu sefer mantıklı seçim yapmak istiyorum. Ama kararsızım. Sizce hangisini seçeyim? RUMUZ: MİNNOŞ

CEVAP: Mantıklı karar vermek, maddi durumuna bakıp karar vermek demek değil ki. Yaşam tarzına uygun mu? Sevgiyi gösterişi, konuşması, paylaştıklarınız seni mutlu ediyor mu?

Bir ilişkiden neler bekliyorsun? Beklentileriniz benziyor mu? Bunlara bakman lazım. Yoksa yine sonu hüsran olur. Kimseye de boş yere umut verme. Bu da çok günah. İkisiyle aynı anda görüşüp karar vermeye çalışıyorsan yanlış yoldasın. Önce ne istediğini tam olarak belirle. Sonra seçimini yap.

Parayı ilişkilerde önemli bir yere koyuyorsan şu cümleyi tekrarla “Parayla güzel bir yemek yapabilir ya da şehri ateşe verebilirsin”. Önemli olan sahip olduklarını nasıl kullandığın. Maddi gücü az olan, memnun etmek için sevdiğin yemekleri yaparken çok olan bu zahmete girmeyip sipariş verebilir. Hangi davranış tarzı hoşuna gider?

SEVGİLİM ALDATILMASININ ACISINI BENDEN ÇIKARIYOR


SORU: Altı ay önce başladığım ilişkim artık kâbusum oldu. 45 yaşındaki erkek arkadaşım aldatıldığını anlattı. Aslında bundan hiç bahsetmemişti. Ama dozu artan kıskançlık nöbetleri nedeniyle söylemek zorunda kaldı. Olayın etkisinden kurtulamadığını söyleyip benden yardım istedi.

İşimle ya da arkadaşlarımla görüşmelerimde hep sorun çıkarıyor. 70 yaşındaki erkekleri bile kıskanıyor. Çok ağır cümleler sarf ediyor. Bunlar dışında mutluyum onunla. Seviyorum. Ne yapacağım, lütfen bir yol gösterin. RUMUZ: KISKANÇ

CEVAP: Kıskançlığın fazlası ilişkiyi bitirir. Çünkü bu duygunun ardında kişinin kendini yetersiz görmesi ve güvensizliği yatar. Üstelik ağır sözler de varsa bu duygusal şiddete girer. Devam edersen yıpranırsın. Ve onu rahatlatmak için yaptığın her hareket seni başka bir kadın yapar. Bunu istiyor musun?

Al kağıdı kalemi eline. İlişkinizin başından bu yana onun isteklerini ve senin yaptıklarını yaz. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Onu da anlıyorum. Zor bir durum. Ancak üstesinden gelecek olan kendisi.

Sen sevgilisisin, doktoru değil. İyileştirmek için de ilişkiye başlamadın. Bu durumda onu kırmadan, konunun bir uzmanı psikiyatra gitmesini söyleyebilirsin. Yoksa bu ilişki çok yıpranır ve biter.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder