Dünya 'Sevgilimi öldürdüm'

'Sevgilimi öldürdüm'

Paylaş
'Sevgilimi öldürdüm'

İngiltere'de yapımcı ve sunucu Ray Gosling, ölüm döşeğinde olan AIDS hastası erkek arkadaşını yastıkla boğarak öldürdüğünü itiraf etti

‘DOKTORDAN İZİN İSTEDİM’

Haberin Devamı

İngiltere’de BBC Televizyon Kanalı’nın deneyimli sunucusu Ray Gosling (70), geçen pazartesi katıldığı bir radyo programında izleyenleri şoke eden bir itirafta bulundu.

İşte eşcinsel olan Ray Gosling’in itirafı: “1980’li yıllardı... Genç bir erkeği öldürdüm. Sevgilimdi. AIDS hastasıydı. Kurtulma şansı kalmamıştı. Korkunç acı çekiyordu. Doktora ‘Bana biraz izin verir misiniz?’ dedim. Doktor gidince yastığı aldım ve sevgilim ölünceye kadar yüzüne bastırdım. Doktor döndüğünde de öldüğünü söyledim.”

‘HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM’

Pişman olmadığını belirten Ray Gosling, “Bir anlaşma yapmıştık, acısı dayanılmaz hale gelirse bunu yapacağıma söz vermiştim” dedi. Ray Gosling, ölen sevgilisinin ailesinin de olaydan haberi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İtirafın, ülkede ötenazi (çaresiz hastalığa tutulan ve dayanılmaz acı çekenlere uygulanan ölüm hakkı) yasasının tartışıldığı günlerde gelmesi şaşkınlık yarattı. Hükümet geçen yıl ‘Ötenazi Yasası’ çıkarılacağını açıklamıştı. Mevcut yasalara göre birinin ölümüne yardım etmek suç. Cezası 14 yıl hapis.