Esra Karayel Sevgilimin kadınsı hareketleri var
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilimin kadınsı hareketleri var

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. 3 Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.


SEVGİLİMİN KADINSIZ HAREKETLERİ VAR

SORU: Altı aydır güzel bir birlikteliğim var. İkimiz de bir kez evlenip ayrıldık. İlişkimiz ciddi. Evlilik çok uzak gözükmüyor. Ancak son zamanlarda erkek arkadaşımın hareketleri kadınsı geliyor. Etraftan öyle şeyler duyuyoruz ki... Erkeklere de ilgisi olabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bunu nasıl anlarım? RUMUZ: ASLAN

CEVAP: Seni bu düşünceye iten nedenleri, olayları ya da durumları tüm açıklığı ile yaz ve düşün. Yine derin şüphelerin devam ediyorsa başkalarıyla paylaşma. Sana en doğru yönlendirmeyi konunun uzmanı bir psikiyatr yapabilir. Etraftan duyduğun bilgiler yanıltabilir.

DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE

SORU: 38 yaşında güzel, kariyer sahibi bir kadınım. Bir arkadaş toplantısında tanıştım onunla. Aramızda 20 yaş fark var. Üstelik evli, 15 yıldır karısından ayrı yaşıyor. Camiada tanınan biri, zengin. Bana ilk görüşte aşık olduğunu ve tanımak istediğini söyledi. Çok kızdım. Nasıl bir cesaretle bunları söylüyor? Beni nasıl gördü ki tanışma teklifi ediyor? Bana böyle teklifle gelen ikinci evli erkek. Yüzlerine vurunca “Evliliğim kağıt üstünde” diyorlar. Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. RUMUZ: ŞEKER KIZ

CEVAP: Niye yanlışı ısrarla kendinde arıyorsun? Teklifi yapanlar onlar, “Hayır” diyen sen. Cevabını verdikten sonra yaşadığın huzursuzluğun nedeni ne? Arkadaş çevreni gözden geçirebilirsin. Ama herkesi düşüncesi farklı diye hayatından silemezsin. Seni gerçekten rahatsız edeni bul.

NE İSTEDİĞİMİ BİLEMİYORUM

SORU: Özel bir üniversitede burslu okuyorum. İkinci sınıftayım. Okuduğum bölümü sevmiyorum. Daha doğrusu ne yapmak istediğimi bilemiyorum. Ailemin durumu iyi olmadığı için çalışmak zorundayım. Bunları düşününce hiçbir şey yapmak istemiyorum. Ne istediğimi nasıl bulacağım? RUMUZ: ÜNİVERSİTELİ

CEVAP: Ne istediğini kendini tanıyarak bulacaksın. Değer yargıların, nelerden hoşlandığın, seni mutlu edenler... Bu gibi temel konuları düşün. Gerektiğinde yaz. Mesela part time bir iş kendini bulmanda faydalı olur. İlgi duyduğun alanları ortaya çıkar. Etrafında hedefi olan insanlarla konuş. Ünlü kişilerin hayallerinin peşinden giden tanınmış kişilerin biyografilerini okumanı da tavsiye ederim.

ONU KAYBETMEKTENSE AŞKIMDAN VAZGEÇERİM

SORU: Uzun zamandır hayatımda bir erkek yoktu. Aynı iş yerinde çalıştığım, fakat tanışma fırsatı bulamadığım biri vardı. Sonra birlikte çalışmaya başladık. O kadar istediğim biri gibi ki. Hayata bakışımız, beklentilerimiz, hoşlandıklarımız... Ne zaman aklımdan geçse arıyor ya da mesaj atıyor. Etrafımdaki kadın avcıları gibi değil. Ama evli. Asla evli biriyle olmam diyen ben şimdi çaresizim. Geçen gün bana duygularını anlattı. Üzülmemi istemediğini ve durumunu açıkladı. Eşi başka bir şehirde yaşıyormuş. Arkadaş olarak devam etmeye karar verdik. Onu kaybetmek istemiyorum. Nasıl davranmam gerekiyor? RUMUZ: GEÇ BULDUM

CEVAP: Hayat zaten beklenmedik olaylardan oluşmuyor mu? Planlamadıklarımızdan, asla yapmam deyip de yaptıklarımızdan, karşımıza çıkan sınavlardan... Arkadaş kalmayı seçmekle en doğru kararı vermişsin. Onu görme isteğini de anlıyorum. Ama onu kaybetmeyeyim derken hayatını ve kendini kaybetme.

KADER BANA NEDEN GÜLMÜYOR?

SORU: Babamı trafik kazasında kaybettim. Onun kaybından sonra hayatım alt üst oldu. Annem onu aldatıp gittikten sonra babam her şeyim olmuştu. Annemi asla affetmedim. Cenazesine bile gitmedim. Babam, “Onu suçlama, affet” dese de yapamadım. Sonradan öğrendim ki aldatan babammış. Sırlar bir bir ortaya çıktı. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Aslında haklı haksız aramanın yararı yok, onu da biliyorum. Lütfen yol gösterin.

CEVAP: Hayat bizim kontrolümüzde ilerlemiyor. Her zaman da doğrusunu yapamıyoruz. Böyle bir durumdaysan ve buna hazırsan, yapman gereken onlar için dua etmek. Önce annenin mezarını ziyaret et. Ruhuna dua oku ve ihtiyacı olanlara yemek ver. Bu süreçte ağla, yalnız kal, duygularını örtme. Şifa öyle gelir. Aynısını baban için de yap. İyilik ve hayırlı işler yanımızda olan ya da olamayanlara da etki eder. Karanlıktan aydınlığa çıkmanın yolu iyi niyetten ve affetmekten geçer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder