Sabanur Kıraç Sevgilinizin telefonunda var olan ve sizi rahatsız edecek 8 şey
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinizin telefonunda var olan ve sizi rahatsız edecek 8 şey

Haberin Devamı

Artık istesek de istemesek de hepimizin sağ kolu haline geldi cep telefonlarımız. Her türlü bilgimiz, yazışmamız, fotoğraflarımız hatta sırlarımız bile bu telefonlarda. Belki bir yabancı için hiçbir şey ifade etmeyecek bu bilgiler ve görseller kıskanç olmayan bir sevgiliyi bile delirtmeye yetebilir.

Açık konuşalım. Ben bugüne kadar sevgilisinin telefonunu karıştırmayan ya da karıştırmayı hayal etmeyen biriyle hiç karşılaşmadım. Ben şahsen olağan bir şüphe olmadığı sürece kimsenin telefonuna el sürmem, benimkine de sürülsün istemem. Ama acaba o bin küsür tane fotoğrafın içinde eski sevgilisinin bir fotoğrafı var mı? Ya da beni rahatsız edecek birinden herhangi bir mesaj ya da mail almış mı diye merak etmekten de kendimi alamam. Bunun güvenle ya da güvensizlikle alakası yok. İnsanlık hali… Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, eğer o telefonda ayrılmamızı gerektirecek bir şeyler olabileceğine inansam hiç karıştırmam direk sevgilimi karşıma alır konuşurum. Ama tabii bu benim. Toplumun geri kalanın yüzde 82’si önce sevgilinin telefonu karıştırmayı daha uygun buluyormuş.

Eğer siz de bu karıştırmayı sevenlerdenseniz sizi uyarmak da bana düşer. Sevgiliniz dünyanın en mükemmel insanı olsa bile telefonunda bulmak istemeyeceğiniz ama kesin bulacağınız ve sizi rahatsız edecek şeyler olacak. Bunlar ilk kıskançlık anıyla size kavga sebebi gibi gelse de hepsinin makul bir açıklaması da olabilir… İşte bulduğunuzda sizi kızdırabilecek şeylerden bazıları bu yazıda. Ama ben yine de özel hayatı, özel bırakmanızı önermek zorundayım!

1- Eski sevgilisinin fotoğrafları
Cep telefonları akıllandıkça, kapasiteleri genişledikçe ve kontrolleri zorlaştıkça bazı şeylerin varlığını unutmak da kolaylaşabiliyor. Örneğin eskisi gibi 20 ile 30 fotoğraf hafızası olan telefonlardan birini kullanıyor olsaydı elbette telefonunda üç yıl önceki sevgilisiyle çekilmiş biri fotoğrafını bulamazdınız. (Yani umarım bulmazdınız!) Ancak şu anda elimizdeki telefonlar binlerce fotoğraf kapasitesine sahip olduğu için bazı istenmeyen fotoğrafları da temizlemek pek kolay olmuyor. Öte yandan sevgilinizin teknolojiyle pek arası yoksa sildiğini sandığı fotoğrafları “Cloud/bulut”tan yanlışlıkla geri yükleyip duruyor olması da muhtemel. O yüzden bu gibi bir şeyle karşılaştığınızda delirmeden önce biraz bekleyin derim. Elbette kimse bu durumdan haz almayacaktır ama belki de (inşallah) sevgiliniz teknolojinin kurbanıdır!

2- Sizin hakkınızda yapılan geyikler
Belki de insanın canını en çok acıtan konulardan biri de sevgilisinin başkalarına karşı kendisini korumaması ya da daha beteri kendisi hakkında acımasız şakalar yapmasıdır. Ancak bu durum birbirine en aşık çiftin bile başına gelebilir. İnsan zaman zaman arkadaşlarının baskısından kurtulmak, ailesine bahane uydurmak ya da sadece şaka yapmak amaçlı sevgilisini kötüleyebilir ya da onunla dalga geçebilir. Bu onun gerçek düşüncelerini yansıtmak zorunda değildir. Ama yine de sizi üzebilir tabii. O yüzden kalbinizin kırılmasını istemiyorsanız bu konuyu fazla deşmemenizi öneririm.

3- Hem cinslerinizden gelen sulu mesajlar
Bazen insan öyle saçma bir durumda kalır ki kendisine gelen sulu mesajlara yeterince sert cevap veremeyebilir. Örneğin bu mesajı atan kişi işle ilgili önemli biriyse o kişiyi bozmak zorlaşabilir. Ya da mesaj tamamen saçma sapan birinden geliyorsa ona cevap vermek bile onu yüceltmek anlamına gelecekse görmezden gelinebilir. Bu gibi durumlar hepimizin başına gelebilir. Önemli olan sevgilinizin bu mesajlar karşılığındaki duruşudur. O mesaja benzer bir sululukla mı cevap vermiş, görmezden mi gelmiş, o kişiyi engellemiş mi?

4- İtici selfieler
Hani Instagram’da görüp dalga geçtiğiniz selfieler var ya… İşte onlara benzeyen fotoğrafları sevgilinizin telefonunda bulma şansınız çok yüksek. Sizi ondan soğutabilecek bu pozlara fazla takılmayın. Bunlar ya sevgilinizin kendi denemeleri ya da arkadaşlarından gelenler olabilir. Sonuçta yayınlasa da yayınlamasa da herkes hala bir selfie furyasına dahil.

5- Her daim telefon bekleyen birilerinin numaraları
Gecenin üçünde arasa da koşa koşa gelecek o her şeye hevesli kızların veya erkeklerin telefon numaralarının hala eski sevgilinizin kontak listesinde olması bir şey ifade etmiyor merak etmeyin. Bu numaraları silmek aklına bile gelmemiş olabilir. Malum artık kontak listeleri eskisi gibi çabuk dolmuyor. İnsan telefonunda kimin numarası kayıtlı kiminki değil unutabiliyor! Bu yüzden ona fazla yüklenmeden önce kendi telefonunuzda eski sevgili numaralarını bir düşünseniz iyi edersiniz!

6- Küfürlü/argo yazışmalar
En kibar kızın da en centilmen erkeğin bile mutlaka muzır mı muzır bir yakın arkadaşı vardır. Bu arkadaşlar da pek kibar mesajlar atmazlar. Şakayla karışık küfürler, argo yazışmalar, açık saçık fıkralar… Bu tarz içerikleri sevgilinizin telefonunda bulmak dünyanın sonu değil anlayacağınız. Üstelik bu gönderiler tek taraflı olmayabilir, sevgiliniz de o yazışmalara ayak uydurmuş olabilir. Bu onu hiç tanımadığınız anlamına gelmez. Sadece o arkadaşıyla farklı bir iletişime sahip olduğunu gösterir. Sakin olun…

7- Rahatsız edici aplikasyonlar
Canınız sevgilinizin, biricik ruh eşinizin, size deli gibi aşık olduğuna emin olduğunuz o harika kişinin telefonunda Tinder uygulaması olması size ne hissettirirdi? Anında aklınızı uçuracak gibi olurdunuz muhtemelen? Siz varken Tinder’da ne yapıyor? Kimi bulacağını sanıyor?! Sakin olun belki de sadece merakından indirmişti uygulamayı… Ya da belki sizden önce edinmiştir… Bu veya benzeri sizi rahatsız edecek uygulamaların telefonunda var olması onu kullandığı anlamına gelmez. İlla bir arıza çıkartacaksanız iyi bir kullanıcı olduğuna emin olduktan sonra çıkarmanızı öneririm…


8- Doğum günü hatırlatıcıları
Sevgilinizle romantik bir anın ortasındayken telefonuna gelen hatırlatmada eski sevgilisinin doğum günü olduğunu görürseniz ne yaparsınız? Ya da sizi rahatsız eden başka biri hakkında bir uyarı olursa bu? Sizinle ilgili özle günleri sürekli unuturken, onlarla ilgili bir hatırlatma kurmazken başkalarını daha mı çok önemsiyor yoksa?! Yok canım! Hemen delirmeyin. Facebook, Twitter, Outlok hepsi birbiriyle senkronize olsun diye talimat veren herkesin başına gelebilir bu. Önemli olan o hatırlatma karşısında ne yaptığıdır…

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder