Sabanur Kıraç Sevgilinizle hiç bitmeyen kavgaları bitirmenin 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinizle hiç bitmeyen kavgaları bitirmenin 10 yolu

Haberin Devamı

Sevgilinizle aranız son zamanlarda git gide bozuluyor mu? Ağzınızı açsanız kavga mı çıkıyor? Utanmasanız “Gözünün üzerinde kaşın var” diye birbirinize mi gireceksiniz? Belki de ayrılık vakti gelmiştir! Ya da belki de her ilişkinin zaman zaman geçtiği bir dönemden geçiriyorsunuzdur! Hemen panik yapmayın ya da ayrılık çanlarını çalmayın. Derin bir nefes alın. İlişkinize bir kaç adım geriden bakmaya çalışın. Bu bitmek bilmeyen kavgaların gerçek sebeplerini araştırın ve onları çözmeye çalışın. İçinizdeki şiddeti yatıştırdıktan sonra ilişkinize kaldığınız yerden hatta en pembe bulutların üstünden bile devam edebilirsiniz. İşte size yine eskisi gibi mutlu ve uyumlu bir çift olmanız için birkaç tavsiye...

1-Gerçekten neden sinirli olduğunuzu bulun

Genellikle ufak ve saçma sapan şeylerden dolayı kavga ediyorsanız bunlar tartışmalarınızın gerçek sebepleri olmayabilir. Siz ya da partneriniz, geçmişte olmuş daha önemli ve büyük bir kavgaya takılmış olabilirsiniz. Her ne kadar o konuyu kapattığınızı düşünseniz ve söyleseniz bile içinizde bir yerlerde hala kızgınlık ve kırgınlık olduğu kesin. Saçma sapan şeyler için kavga edip birbirinizi kıracağınıza o büyük probleme yoğunlaşmaya bakın. Sorun her neyse konuşarak ve davranışlarınızla çözmeye çalışın!

2-Hatayı biraz da kendiniz de arayın

Her zaman ve her kavga da haklı olmanız mümkün değil! Her ne kadar egonuz aksini söylese de hiç kimse mükemmel yaratılmamıştır. Bir sonraki kavganızda gözü kapalı sevgilinize saydırmaya başlamadan önce biraz da hatayı kendinizde arayın. Acaba onun rahatsız olduğu bir şey mi yaptınız? Hatta o şeyi içten içe bile bile mi yaptınız? Ya da hiç farkında olmadan sevdiğiniz kişinin canını mı yakıyorsunuz? Hadi, çuvaldızdan önce iğneleri çıkarmaya başlayın artık!

3-Anlayışlı olmaya çalışın

Bu aralar sürekli kavga etmenizin sebebi acaba sevgilinizin içinde bulunduğu zor bir dönem olabilir mi? İş, aile veya sosyal hayatında bir sorun ya da bunalımla mı savaşıyor? Belki size anlatmadığı bazı şeyler var...

Önce sevgilinizin ruh sağlığını bir kontrol edin. Ona gerçek sorunun ne olduğunu sorun. Eğer bu zorlukları yaşayan taraf siz iseniz, sevgilinizin ilahi yollardan sorunlarınızı anlamasını beklemek yerine ona açıkça canınızı sıkan şeyleri anlatın. Belki de bunca kavganın sebebi ilişkinizle yakından uzaktan alakası olmayan dışsal problemlerdir! Eğer öyleyse güzel bir ilişkiyi sorunlara boğmaktansa ondan destek almayı seçmelisiniz...

4-Eski güzel alışkanlıklarınızı hatırlayın

İlişkiniz biraz rutine girmiş olabilir. Artık sevgilinizi eskisi kadar şımartmıyor ona güzel şeyler söylemiyor olabilirsiniz. Aynı şekilde o da sizi “elde var bir” olarak görmeye başlamış olabilir. Bu korkunç döngüden hemen uzaklaşmaya çalışın. Eski güzel alışkanlıklarınızı hatırlayın ve onları tekrar yaşamaya çalışın. Sabahları ona sevgi sözcükleri söyleyin, romantik yemeklere çıkın, kısacası birbirinizin kıymetini bilin!

5-Asıl kavga sebebinizin üstünü örtmeyin

Madem kavga ediyorsunuz, kavgalarınızı asla yarım bırakmayın. Sizi ya da onu rahatsız eden ne varsa o sorunu bulun ve çözün. “Neyse boş ver” kelimelerini hayatınızdan atın. Asla boş vermeyin! Üzerini kapattığınız her kavga bir sonraki kavgada “Ben zaten geçen sefer de haklıydım” olarak karşınıza çıkacaktır. Sorunlarınızın artarak karşınıza çıkmasını istemiyorsanız onları yastık altı yapmak yerine çözmeyi deneyin.

6-Cinselliği küçümsemeyin

Yoğunluktan, zamansızlıktan, yorgunluktan ya da hastalıktan... Sebep ne olursa olsun artık birbirinize eskisi kadar çok dokunmuyor, sevgi ve ilgi göstermiyorsanız bu da kavgalarınızın nedenlerinden olabilir! O sıcak dokunuşları ve öpücükleri hayatınızdan çıkartmanız ilişkinizi mutlaka olumsuz etkileyecektir. Birbirinize zaman ayırın ve sevginizi fiziksel olarak göstermeye devam edin.

7-Kendinizle ve sevginizle yüzleşin

Belki de sorun sizde, sizin sevginizde... Belki de içten içe artık partnerinizi sevmiyor ve onunla birlikte olmak istemiyorsunuz. Bunu ona açıkça söylemekten veya bu gerçekle yüzleşmekten korktuğunuz için de sürekli kavga çıkartıyorsunuz! Lütfen her şeyden ve herkesten önce kendinizle yüzleşin. Yakın zamanda zaten bitecek bir ilişki için hem kendinizi hem de karşınızdaki kişiyi boşuna üzmeyin ve oyalamayın!

8-Geçmişi, geçmişte bırakın

Zaten hali hazırda kavgasını edip barıştığınız ve birbirinizi affettiğiniz konuları geçmişte bırakın. Eski kavgaları sürekli ısıtıp ısıtıp sevgilinizin karşısına çıkarmayın. Eğer affedemediğiniz bir şeyler varsa önce kendinizle yüzleşip bu konuları unutup unutamayacağınıza bakın. Eğer unutamıyorsanız boşuna birbirinizin zamanını almayın. O ilişkiyi bitirin. Ama eğer o konuları çoktan affettiyseniz, sırf karşı tarafa vicdan azabı çektirmek ya da ona kendinizi haklı göstermek için kullanıyorsanız, biraz büyüyün!

9-Kabullenmeyi öğrenin

Eğer sürekli kavga ettiğiniz konular, partnerinizin kendisiyle ilgili uğraştığı ama değiştiremediği konularsa daha fazla kendinizi de onu da yıpratmayın. Ya bu deveyi güdün ya bu diyardan gidin! Yani onu olduğu gibi kabul edip edemeyeceğinize bakın. Onu değiştirmeye çalışmayın ve değişmediği için kavga çıkarmaktan da vazgeçin!

10-Her lafa “Ama” ile başlamayın

Sevgiliniz her ne derse desin ona “Ama” diyerek cevap veriyorsanız sorun sizde olabilir! Her halta muhalefet olacağınıza biraz da karşı tarafı dinlemeye çalışın. Onun ne demek istediğini, bakış açısını ve söylediklerini duyun! Her şeyi ondan daha iyi bildiğiniz, onun hep yanıldığı düşüncesini kafanızdan atın. Tabii sağlıklı bir ilişki istiyorsanız...

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder