Gündem Sevgilisiyle eşini öldürüp, yakmış

Sevgilisiyle eşini öldürüp, yakmış

Paylaş
Sevgilisiyle eşini öldürüp, yakmış

Ankara'da 2 çocuk annesi Dilek Saraçoğlu'nun, sevgilisi Andan Yıldırım ile birlikte eşi Engin Saraçoğlu'nu öldürdükten sonra yakıp gömdüğü ortaya çıktı

Keçiören İlçesi Aktepe Mahallesi’nde oturan Engin Saraçoğlu, 15 gün önce ortadan kayboldu. Bir firmada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Saraçoğlu’nun 11 yaşındaki oğlu, polis merkezine giderek babasının kaybolduğunu bildirdi.

Bunun üzerine polis ekipleri araştırma başlatırken, Cinayet Büro ekipleri de Saraçoğlu’nun kaybolmasıyla ilgili eşinin yerine oğlunun polise başvurmasında şüphelenerek inceleme başlattı.

Polisler Saraçoğlu’nun eşi Dilek’i takibe aldı. Saraçoğlu ile evliliklerinde 8 ve 11 yaşlarında iki çocuğu olan Dilek Saraçoğlu’nun birçok suçtan sabıkası bulunan Andan Yıldırım ile görüştüğü belirlendi.

Cinayet büro dedektifleri, Dilek Saraçoğlu ile ilişkisi olduğu belirlenen Adnan Yıldırım’ı takibe alarak, gittikleri yerlerde araştırma başlattı. Bu arada polis ekipleri Dilek Saraçoğlu’nun eşinin kaybolmasıyla ilgili bilgisine başvurdu.

SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Dilek Saraçoğlu, eşi Engin Saraçoğlu’nun kaybolmasını soğukkanlılıkla polise anlattı. Dilek Saraçoğlu ile sevgilisi Adnan Yıldırım’ın Bağlum bölgesinde gittiklerini tespit eden ekipler, Çevre Yolu ile dere yataklarının da bulunduğu bölgede arama başlattı.

POLİS SEVGİLİLERİ TAKİBE ALDI

Günlerce süren aramaların sonunda öldürüldükten sonra yakılmış ve üzeri taşlarla örtülmüş bir kişiye ait ceset bulundu. Cesedin hemen yanında yakılmış elbiseler arasında Engin Saraçoğlu’nun kimliğini de bulan ekipler, daha önce takibe aldıkları Saraçoğlu’nun eşi Dilek ve sevgilisi Adnan Yıldırım’ı gözaltına aldı.

ÇAPRAZ SORGUDA ÇÖZÜLDÜLER

İki şüpheli polisteki ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Bunun üzerine iki sevgili çapraz sorguya alındı. Çapraz sorguda birbirlerini suçlayan sevgililer, cinayeti itiraf etti.

Dilek Saraçoğlu’nun Adnan Yıldırım ile birlikte eşi Engin Saraçoğlu’nun başını taşla ezerek öldürdükten sonra cesedi Bağlum’da dere yatağına götürerek yakmaya çalıştıkları anlaşıldı.

Cesedin tamamı yanmayınca da iki sevgili, cesedin üstünü taşlarla kapatarak bölgeden ayrıldıkları belirlendi. Dilek Saraçoğlu polisteki ifadesinde, Adnan Yıldırım ile aralarında uzun süreden bu yana ilişki bulunduğunu itiraf ederken, şunları söyledi:

"YATAKTA SIZIP KALMIŞTI"

"Kocamın bundan haberi oldu ve olay gecesi de eve alkolü geldi. Adnan’ı öldüreceğini söyledi. Ben kendisine bir ağrı kesici hap verdim, sonra da yatak odasına geçti. Bende Adnan’ı aradım. Adnan geldiğinden Engin yatakta sızıp kalmıştı. Adnan onu uyandırdı, ardından aralarında tartışma çıktı.

"LEVYE İLE KAFASINA VURDU"

Adnan’da yanında getirdiği leviye ile Engin’in başına vurdu, o sırada bayıldı. Engin’i kucaklayarak Adnan’ın kiraladığı araca taşıdık ve Bağlum’a götürdük."

"EMİN OLMAK İÇİN YAKTIK"

Adnan Yıldırım ise polis ifadesinde Engin’i Bağlum’daki boş araziye götürdüklerinde hâlâ yaşadığını belirterek, "Orada başına taşla vurduk, öldüğünden emin olduktan sonra tanınmaması için üstündeki eşyaları ateşe verdik ve ardından cesedin üzerini taşlarla kapattık" dediği ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ardından adliyeye sevk edilen Dilek Saraçoğlu ile Adnan Yıldırım, tutuklandı.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA