Derya Özel Sevginin melekleri iş başında
HABERİ PAYLAŞ

Sevginin melekleri iş başında

Haberin Devamı

Bugün çok kıymet verdiğim bir gruptan ve son zamanlarda toplamaya çalıştıkları yardımdan bahsetmeden geçemeyeceğim. ‘Sevginin Melekleri’ adıyla, maddi gücü sınırlı köy çocuklarına destek olmak için arı gibi çalışıyor. Kışa girerken maddi durumu yetersiz Vanlı çocuklar için kılık, kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaçları temin etmek üzere hepimize çağrıda bulunuyorlar. “Önümüz kış ve bu melekleri korumak gerekiyor. Siz dostlarımızın da kampanyaya desteklerini esirgemeyeceğinizi umuyoruz. Meleklerimizi sarıp sarmalasak, yüreğimize soksak, üşürlerse ısıtsak...

Siz hiç, bir çocuğun gözlerindeki mutluluğa hayır diyebilir misiniz? O saf ama yüreği kocaman çocuklarımızın göz yaşlarını içinize sindirebilir misiniz?

Gelin birlik olalım. Meleklerimizin sevinçten parlayan göz bebeklerine sevgi ile bakalım.” Dünya güzeli çocukların sevinciyle perçinlenecek olan yardımlaşma çağrılarına bir kulak verir misiniz? Bu güzel kampanyaya maddi destek degil, sadece kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarına destek bekliyorlar.

İletişim için tel: (0432) 215 00 12-(0537) 285 46 78

Tavsiye Ediyorum

Çocuğunuzla birlikte keyifli ve kaliteli vakit geçirmek için tüm gün dizinizin dibinde olmasına gerek yok. Hem aile içi iletişimi arttıracak, hem de çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirecek bir oyundan bahsedeyim. Uzm. Psikolog Ayben Ertem çocuklarla doğru iletişim için Terapötik Etkinlikler Serisi kartları hazırlamış.

Şu anda Sorumluluk Takvimi, Duygu Kartları, aile iletişimini destekleyen Az Lakırdı Bol İletişim oyunları olarak 4 oyun mevcut. Bunlardan biri de hikaye türetmece kartları. Diğer kartların hazırlanış amacı ise seçimlerimiz ve sonuçları, bir de tüm ailenin birlikte oynayabileceği soru kartları.

Çocuklar bu kartlarla oynarken öyle şeyler anlatıyorlar ki, hayret ediyorsunuz. Bu oyun kartlarını çok tavsiye ediyorum.

Etkinlik Kuşu

İstanbul

Seramik atölyesinde şekillendirme tekniklerini öğrenen minikler, yaratıcılık ve el becerilerini geliştirirken hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Her hafta içlerinden biri sırayla araştırıp bir seramik sanatçısını, ya da seramik tekniğini anlatıyor. Atölye birlikte toplanırken, herkes görevini kendi seçiyor.

İki saat süren atölyelerde çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar da bulunuyor. Baykuş Art 19 Mayıs Mah. Uzay Sok. Usta Sitesi A blok Dükkan: 1 Kazasker/ Kadıköy Tel: (0216) 373 79 80- (0533) 668 98 92

İzmir

Pepee müzikali yeniden küçük izleyicileriyle buluşuyor. Hem eğlendiren, hem de bilgilendiren Pepee çizgi filmi sahneye taşınıyor. Her yaştan çocuğun keyifle vakit geçireceği etkinlik Karşıyaka Suat Taşer Tiyatrosu’nda minik izleyenlerinin eşliğini bekliyor.

5 Kasım’da sahnelenecek müzikal için şimdiden biletlerinizi alın. Adres: Cemal Gürsel Cad. Hasan Ali Yücel Bulvarı 2009. Sk Karşıyaka İzmir. Tel: (0323) 362 61 61.

Ankara

Gelişim ve öğrenim çok yönlü sosyal ve kültürel çevreler içinde, onlardan etkilenerek oluşur. Bu nedenle sosyal ve kültürel gelişimin bir parçası olan müzeler de yaptıkları faaliyetlerle çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel, dil gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Rahmi Koç Müzesi de bu hedefleri gerçekleştirebilmek için Müze Eğitimi Projeleri hazırlayıp uygulamaktadır.

Etkinlikler müzede yer alan Eğitim Atölyesinde yapılmakta olup katılımcı öğrencilerle her hafta farklı bir atölye çalışması gerçekleştirilmektedir. Her atölye çalışmasına, rezervasyon yaptırarak belli bir ücret karşılığında katılabilirsiniz. Detaylı bilgi için: abagiricioglu@rmkmuseum. org.tr.

Baldan gelen şifa

Evlerimize giren balın faydalarını acaba ne kadar biliyoruz? Aldığımız balın analiz raporlarına ulaşabileceğimizi ya da hangi bölgenin bitkilerinden geldiğini, o bitkilerin özelliklerini nasıl takip edebileceğimizi bilseniz içiniz ne kadar rahat ederdi? Size ufak bir sır vereyim; aldığınız balın kutusunda bulunun barkodu akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bir tarayıcıda okutursanız, tüm raporlara ulaşabiliyorsunuz. Balın ve tüm arı ürünlerinin faydalarınıysa Prof. Dr. Erdem Yeşilada ‘Apiterapi’ kitabında ayrıntılarıyla anlatmış.

“Albert Einstein, yıllar önce ‘Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa doğada döllenme ve dolayısıyla bitki, hayvan, insan olmaz.’ sözleriyle arıyla yaşam arasındaki ilişkiye dikkat çekmişti. Peki bizler arı ürünlerinin hayati öneminin ne kadar farkındayız? Mesela bir insanın sadece arı poleni ile beslenerek sağlıklı yaşayabileceğini biliyor muydunuz?

Ya da balın yaraların temizlenmesinde ‘oksijenli su’ gibi mikrop öldürücü etkiye sahip olduğunu, arı sütünün erkeklerde cinsel istek ve performansı, kadınlarda doğurganlığı artırdığını, propolisin bozulan karaciğer enzimlerini düzeltebildiğini...

Arı ürünleri insan sağlığının korunmasında ve hastalıkların tedavisinde 5 bin yıldır kullanılıyor. Bu kadim bilgi ve halk arasındaki geleneksel uygulamalar bilimsel araştırma sonuçlarıyla da desteklenince, son yıllarda arı ürünlerine rağbet arttı.” diyor Prof. Dr. Erdem Yeşilada.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder