Pazar Postası Sevgiye aç hali sevgisiz geçen çocukluğundan..
Paylaş
Sevgiye aç hali sevgisiz geçen çocukluğundan..

Mehmet Ali Erbil önce oyunculuk yeteneğiyle dikkat çekti. Sonra şov dünyasının en çok konuşulan ismi oldu. Mehmet Ali Erbil özel hayatıyla da hep gündemde...

Mehmet Ali Erbil 8 Şubat 1957’de tiyatro ve sinema oyuncusu Sadettin Erbil ile Yurdagül Hanım’ın, Mustafa’dan sonra ikinci çocuğu olarak dünyaya gelir. Mehmet Ali Erbil’in dedesi Kürt Şeys Es’ede Erbili 1835’te Erbil’de doğmuş; Menemen Olayları’na karıştığı için idam edilmiştir.

Haberin Devamı

Saadettin Erbil çocuklarını Osmanlı terbiyesiyle yetiştirir; onları kucağına almaz, sevgi göstermez. Mehmet Ali Erbil sevgisiz büyüdüğünü sık sık dile getirir: “Sevgiye aç bir çocukluk yaşadım. Hala da öyleyim. Yine de sevgiye doyamıyorum.” Mehmet Ali Erbil 4 yaşındayken annesi Yurdagül Hanım (Eken) ile babası Sadettin Bey boşanır.

Yurdagül Hanım çocuklarını alıp bir taksiye biner ve babasının Sarıyer’deki üç katlı evine gider. Mehmet Ali ilkokuldayken annesi Yurdagül Hanım bir subayla evlenir. Mehmet Ali’nin İstanbul’da başlayan eğitim hayatı üvey babasının görevi nedeniyle Balıkesir’de devam eder, Ankara’da sona erer. Mehmet Ali 14 yaşına geldiğinde üvey babayla yapamayacağını anlar. Bir formül bulunur; çocuklar yatılı okulda okuyacaktır.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil şöyle anlatır bir röportajında o yılları: “Benim tiyatrocu olmak gibi bir niyetim hiç yoktu. Aslında hariciyeci olmak istiyordum. Ama aile beni yatılı okula göndermeye kararlıydı. Bu yüzden ağabeyimle birlikte konservatuvar sınavlarına girdik. Ben kazandım, o kazanamadı. Tiyatro serüvenim böyle başladı.”

Konservatuvarın haşarı çocuğu

Konservatuvara girme yaşı 16-17 iken, henüz 14 yaşındaki Mehmet Ali Erbil üstün yetenek olarak kabul edilir. Böylece Ankara Konservatuvarı’nda yatılı okul dönemi başlar. Hayatının 5 yılını keyifli bir yatılı okul macerası olarak Ankara Konservatuvarı’nda geçirir. Tanrı vergisi zekası ve yeteneği, espri kabiliyeti, kabına sığmayan karakteri ile okulun en popüler öğrencilerinden olur.

Kızlarla arası ortaokuldan beri iyidir. Hatta arkadaşları çoğunlukla kızlardır. Mehmet Ali Erbil o günleri anlatırken; “Ortaokulda bu nedenle erkekler kıskanırdı; herkesin bir lakabı vardır ya, bana da ‘Karışık’ derlerdi.”

Ve bir gün konservatuvarda hocası olan Cüneyt Gökçer, o yıl Devlet Tiyatroları’nda sahnelenecek olan ‘Küheylan’ adlı oyun için öğrencilerinin arasından Mehmet Ali Erbil’i seçer. Mehmet Ali Erbil 17 yaşında ‘Küheylan’da, Kerim Avşar’la birlikte başrol oyuncusudur. Sahnede öyle döktürür ki; herkes yıllar sonra bile Mehmet Ali Erbil’in ‘Küheylan’daki oyunculuğundan sözeder.

Haberin Devamı

Tiyatrodan şovmenliğe

Mehmet Ali Erbil 21 yaşına geldiğinde önemli bir karar verir; müthiş oyunculuk yeteneğine rağmen tiyatroyu bırakıp şov dünyasını seçer. Hemen şov dünyasında da parlar. Televizyonun tek kanallı olduğu dönemde Çiğdem Tunç’la birlikte ikili olurlar ve sunuculuğu parodilerle süsledikleri yeni bir anlayış getirirler şov dünyasına. Mehmet Ali Erbil, bu seçimi neden yaptığını ise şöyle anlatır röportajlarında: “Para için değil tamamiyle tabii. O bir seçimdi.

Daha bir özgür, daha bir rahat olabilmek, daha kendimi göstereceğim bir ortamda olabilmekti. Çünkü Devlet Tiyatrosu’nda her ay maaşım kesilirdi. Devlet Tiyatrosu’nun o ciddiyetine karşılık ben çok aykırıydım. Demirel başbakandı, daha Demirel taklitleri yokken ben taklidini yapardım. Düşünün bir de bunu Devlet Tiyatrosu’nda yapardım. Sonra da her ay maaşım kesilirdi. Hiçbir zaman maaşımı tam alamamıştım. Disipline pek gelemiyorum, yıllardır da öyle, prova sevmem, ön hazırlık sevmem. Bu yüzden şov dünyasını seçtim...”

Haberin Devamı

Beş kere evlendi

Mehmet Ali Erbil, yaşadığı aşklar ve evlilikleri ile sık sık gündeme gelir. 1980’de ilk evliliğini Muhsine Kamiloğlu ile yapar.

Çiğdem Tunç’la ikili olarak televizyon şovları yaptı.

Bu evlilikten 16 Nisan 1982’de kızları Sezin dünyaya gelir. Mehmet Ali ve Muhsine Hanım 1985’te boşanır. Ama bir kez daha evlenirler; ikinci deneme de başarısız olur.

1980’de evlendiği ilk eşi Muhsine Hanım ve kızları Sezin.

Mehmet Ali Erbil 20 Ağustos 1989’da manken Nergis Kumbasar’la evlenir.

Küçük kızı Yasmin’in annesi Nergis Kumbasar’la.

Bu evlilikten 2 Aralık 1995’te Yasmin dünyaya gelir. Bu evlilik de 7 yıl sonra biter. Mehmet Ali Erbil dördüncü kez nikah masasına 2001’de kendinden 25 yaş genç olan Sedef Altuntaş’la oturur, bu evlilik ise 1.5 yılda sona erer. Mehmet Ali Erbil’in beşinci kez nikah masasına oturduğu kişi ise bu kez kendisinden 22 yaş genç olan Tuğba Coşkun olur.

Tuğba Coşkun’la evliliğinden Ali Sadi dünyaya geldi.

Haberin Devamı

30 Nisan 2005’te evlenen çiftin 3 Temmuz 2006’da oğulları Ali Sadi doğar. Ama 2011’de boşanırlar. Mehmet Ali Erbil, aşka da evliliğe de tövbe etmiyor. Babasının kendisine göstermediği sevgiyi ise o çocuklarına fazlasıyla gösteriyor...

Yasmin, Sezin, Ali Sadi ve babaları Mehmet Ali Erbil.