Mehmet Coşkundeniz Sevmek yetmez ruhunu okşa
HABERİ PAYLAŞ

Sevmek yetmez ruhunu okşa

Haberin Devamı

Aşk, aynı zamanda ruhsal tatmin de gerektiren bir olgu. Yani, “E seni seviyorum ya?” demeniz yetmez. Sevdiğinizi hissettirmelisiniz. Bunu en iyi yapmanın yolu da sevgilinin ruhunu okşamaktır. İşte formülleri...

1- SEVGİLİNİ İLGİYLE DİNLE

O konuşurken başka şeyle ilgilenme. Twitter’a, Instagram’a, Facebook’a sonra girersin. TV’deki diziyi sonra izlersin. Bütün ilgini ona ver. Anlattığı şeylerle ilgilendiğinin farkına varsın.

2- SEVGİLİNE ANLAT

Sen de konuşmaktan kaçınma. Hayatınla ilgili önemli konuları onunla paylaşmayıp kiminle paylaşacaksın? Üstelik bunu yaptığın zaman “Demek beni çok önemsiyor ki, bunu benimle paylaşıyor” diye düşünmesini sağlarsın.

3- SEVGİLİNE DOKUN VE ÖP

Duygunun en iyi aktarımı temastır. Dokunmaktan, öpmekten kaçınma. Damadın gelini öpmesi ilk çağlarda evlilik anlaşmasının mühürüydü. Gelinin ruhundan bir parçanın damada, damadın ruhundan bir parçanın geline geçtiğine inanılırdı.

4- SEVGİLİNE İLTİFAT ET

Ruhun en güzel gıdası sözdür. “Seni seviyorum” deyip geçiştirme. “Ne kadar güzelsin” de, “Ne kadar yakışıklısın” de. Bunlar çok klişeyse kelimeleri sen seç...

5- SEVGİLİNE HEDİYE AL

Çiçek bir hediye değildir, bunu unutma. O çiçeğin yanında çok beğendiği bir şeyi de hediye etsen fena mı olur? Mükemmel olur!

6- SEVGİLİNE SAYGI DUY

Onun işine, arkadaşlarına, ailesine saygı duy. Başarılarıyla gururlan, hatta bunun için küçük kutlamalar yap. Bu onu hem motive edecek hem de ruhsal açıdan tatmin yaratacaktır.

7- SEVGİLİNİ TANIŞTIR

Onu arkadaşlarınla tanıştır, kendi ortamlarına sok. Sen de onunkilerle tanış. Böylece “Bakın bu benim sevgilim” demiş olursun. Sevgilinin ruhu bundan daha güzel bir şekilde okşanamaz.

8- SEVGİLİNLE SOSYALLEŞ

Tanıştırmak yetmez, birlikte kalabalığa karış. İster arkadaş gruplarında, ister hiç tanımadığınız ortamlarda el ele, diz dize ol. Sakın eve kapanıp “Biz birbirimize yeteriz” deme.

9- SEVGİLİNLE PLAN YAP

Tamam belki evlenmeye niyetin yok. Ama bu bir tatil planı ya da ne bileyim bir ev değiştirme planı yapmana engel değil. Planlarına onu da dahil edersen ruhundan yansıyan o gülümsemenin yüzünde nasıl şekillendiğini görürsün.

10- SEVGİLİNLE MUTLU OL

Kesintisiz mutluluk yok. Tabii ki tartışabilirsiniz, tabii ki yüzünüz asılabilir. Ama bunu uzatma. Gurur yapma. Kim haklı, kim haksız diye sorma. Mutlu anlarınızı olabildiğince çoğalt. Birlikte oluşturacağınız mutluluk ikinizin de ruhunu saracaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder