Gündem Şeyh'i anma töreninde dev sofra

Şeyh'i anma töreninde dev sofra

Paylaş
Şeyh'i anma töreninde dev sofra

4 yıl önce öldürülen Nakşibendi tarikatı şeyhi Süleyman Bağdu için Batman'da anma töreni düzenlendi

Batman'da 4 yıl önce silahlı saldırıda öldürülen Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Süleyman Bağdu'nun anma törenine katılan yaklaşık 7 bin kişi için 500 metre uzunluğunda sofra kuruldu.

Haberin Devamı

Batman'da 2006 yılında yılını Ocak ayında silahlı saldırı sonucu öldürülen Nakşibendi tarikatına bağlı Zilan şeyhlerinden Süleyman Bağdu için türbesinin bulunduğu Beşiri İlçesi'nin Ömerözü Köyü'nde anma töreni düzenledi.

15 BİN EKMEK, 5 TON PİRİNÇ

Törene Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 7 bin mürit katıldı. Anmaya katılanlar için 45 küçükbaş hayvan kesilirken, 5 ton pirinç harcanıp, yer sofrası hazırlandı. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki yer sofrasında müritlere etli pilav, kuru fasulye, kavurma ve hoşaf ikram edilirken, 15 bin ekmek tüketildi.

Ölümünün ardından babasının yerine geçen Selman Bağdu, babasının ölüm yıldönümünde sevenleriyle birlikte olduklarını söyledi. Bağdu, "Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizle birlikteyiz. Babamın ölüm yıldönümünde sevenlerimiz her yılın ilk ayının son gününde türbede buluşuyor. 8 imamın okuduğu bin bir hatmi, babam ve dedeme mevlidi şerifle devrediyoruz" dedi.

'DEMOKRATİK AÇILIMIN BİR AYAĞI DA BURADA'

Anmaya 15 otobüsle gelenlerin Sivas'tan geri çevrildiğini söyleyen Selman Bağdu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Uzun bir aradan sonra Mayıs ayının son haftasında müritlerimizle yine bir arada olacağız. Doğulu ve batılı kardeşlerimizle türbede büyüklerimizin sürdürdüğü geleneği devam ettireceğiz. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, ve Arabıyla bir araya geleceğiz. Türbede kesinlikle siyaset yok. Aslında demokratik açılımın bir ayağı da buradaki türbemiz oluyor. Her kesimden insanları ağırlamanın mutluluğu içindeyiz."

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,(DHA)