Rauf Tamer Seyir Defteri
HABERİ PAYLAŞ

Seyir Defteri

Haberin Devamı

Başbakan her gün bağırıyor: - Erken seçim yok. Lakin biz, sabah akşam ona sormaya devam ediyoruz: - Erken seçim var mı? Bereket sinirlenmiyor. Gayet sakin cevap veriyor: - Erken seçim yok. Ertesi sabah tekrar soruyoruz: - Efendim, seçim var mı?


Seçim yok ama en geç mart sonunda bir referandum olacağı kesin. Referandumun sonucu da şimdiden belli. Teminatı kim derseniz, gayet tabii ki teminatı MHP. Çünkü dedi ki: - Mecliste hangi türlü oy kullanırsam, referandumda da aynı oyu kullanırım. Eh, mecliste “evet” deyip 330’u tamamlayacağı artık anlaşılıyor. Yoksa anayasa taslağının hâlâ nesini inceliyor? Saat kaç? Madem mecliste evet... Öyleyse referandumda da evet. Sonuç: En az yüzde 60 evet.


Bu durumda 2019’dan evvel seçim yok. Elbette yok. Fakat biz yine Başbakan Yıldırım’a sormaya devam edeceğiz: - Efendim seçim var mı? O da üşenmeden cevap verecek: - 2019’a kadar seçim yok. 2019’da ise iki seçim aynı gün.


Bu gerçek, ancak bir şekilde bozulur: - MHP, mecliste “hayır” derse bozulur. Çünkü o zaman referandum yapılmaz. Biz de Başbakan’ın karşısına geçer sorarız: - Seçim var mı? Hele şükür. Yerinde bir soru. Lakin bu defa da cevap almak güç.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder