Ekonomi Seyrantepe ekimde tamam

Seyrantepe ekimde tamam

Paylaş
Seyrantepe ekimde tamam

Varyap'ın başkanı Süleyman Varlıbaş, “Galatasaray taraftarının dualarıyla proje sorunsuz ilerliyor. Bir ay içinde çatı takılıyor, stadyum iyice ortaya çıkacak. Ekimde açılış yapılır” dedi

PROJE TAM GAZ İLERLİYOR

Haberin Devamı

Galatasaray, yeni stadına ekim ayında kavuşuyor. Seyrantepe’deki stadyumu inşa eden Varyap’ın başkanı Süleyman Varlıbaş, projenin tam gaz ilerlediğini, en geç bir ay içinde çatısının montajıyla stadyumun silüetinin tamamen ortaya çıkacağını söyledi.

Varlıbaş. “En büyük destekçimiz Galatasaray taraftarı. Onların duasıyla inşaat çalışmalarımız sorunsuz ilerliyor. Onların duası diğer işlerimizin de rast gitmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

YÜZDE 24'TEN 70’E ULAŞTI

Süleyman Varlıbaş, stadı devraldıklarında Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) verdiği rakama göre stadın yüzde 24’ünün tamamlanmış olduğunu, şu anda yüzde 70’e ulaştıklarını söyledi. “Zaten yolu oradan geçenler inşaatın hızına şaşırıyor. Bir aksilik yaşanmazsa planlanan süremizin bile öncesinde stadı teslim edeceğiz. Ama ekim ayında açılış yapılır” diyen Süleyman Varlıbaş, Seyrantepe projesinde 1500 kişiyle normalin üç katı hızla inşaatın sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

İŞÇİ ÖZVERİLİ ÇALIŞIYOR

“Bir kişinin üç günde yapacağı işi, üç kişi ile bir günde tamamlıyoruz. Normalde üç yılda bitecek projeyi bir yıla sığdırıyoruz. Stadların inşa süresi aslında üç yıldır” diyen Süleyman Varlıbaş, işçilerin büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını söyledi.

TOKİ bir kamu kurumu olduğu için Seyrantepe projesine bir devlet işi olarak baktıklarını vurgulayan Varlıbaş, bunu bir prestij projesi şeklinde gördüklerini belirterek “Para ikinci planda” dedi.

'BAŞKA STATLAR DA YAPARIZ'

Avrupa’da benzeri olmayan bir proje yürüttüklerini belirten Süleyman Varlıbaş, bu projeyle çok dikkat çektiklerini söyledi. Varlıbaş şöyle konuştu: “Hem Türkiye’den hem de yurtdışından stat teklifleri alıyoruz. Bu proje başka projelerin önünü açacak. Abu Dabi ve Türkmenistan’dan teklif aldık, değerlendireceğiz. Zaten hedefimiz 2011’de yurtdışında projeler yapmaktı. Stadyum projeleri bizim için iyi bir alternatif olacak. Çünkü şu an dünyada yapılan en ileri stadyum bu. Herkesin gözü bu stadyumda. Herkes her zaman en yeniyi, en son teknolojiyi konuşur. Bu stat futbol dünyasında bir referans olacak.”

Haberin Devamı