Dünya 'Şeytan Ayetleri' yazarından camiye destek!

'Şeytan Ayetleri' yazarından camiye destek!

Paylaş
'Şeytan Ayetleri' yazarından camiye destek!

İran'ın ölüm fetvası verdiği İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York'ta İkiz Kuleler'in enkazı yakınına cami yapılması planına destek verdi

‘Şeytan Ayetleri' kitabı nedeniyle 1989'da hakkında İran'ın ölüm fetvası verdiği İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York'ta İkiz Kuleler'in enkazı yakınına cami yapılması planına destek verdi. Rüşdi, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakacağını açıklayan Amerikalı rahibi de eleştirdi.

New York Post gazetesine konuşan Salman Rüşdi, New York'ta İkiz Kuleler'in enkazı yakınına cami yapılması tartışmasının ‘aptalca’ olduğunu ve Müslümanlar'ın cami inşa etmesinde sakınca görmediğini söyledi. Rüşdi, “Bu çok aptalca bir tartışma. Bence orada bir cami inşa etmelerinde sakınca yok” dedi.

KUR'AN YAKMAYI DOĞRU BULMAMIŞ!

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakacağını açıklayan rahip Terry Jones'i de eleştiren Salman Rüşdi, bu eylemini doğru bulmadığını söyledi.

Amerikalı ünlü muhalif yönetmen Michael Moore, caminin yapılması için kampanya başlattı. Hatta, "Cami sıfır noktasına yapılsın" dedi. Cami projesinin sahibi olan vakfın başkanı İmam Faysal Abdulrauf ise, ilk kez, projenin yerinin değişebileceği sinyalini verdi.


Haberin Devamı