Ferhan Kaya Poroy Şeytanın bacağı
HABERİ PAYLAŞ

Şeytanın bacağı

Yaz başından beri sürüp giden bulaşıcı hastalıklar zincirinden sonra şeytanın bacağını kırmayı başardık. Sürekli iptal edilen uçak biletleri ve otel rezervasyonlarına bir dur diyerek ani bir kararla yola çıktık. Isınma turu olarak İstanbul’a yakın ve daha önceden denediğimiz Güral Sapanca Wellness Park’ı tercih ettik. Çocukların tek bir isteği vardı: Aquapark! Oteldeki su kaydırakları tam aquapark kıvamında olmasa da bizimkileri memnun etti. Sabah girdikleri havuzdan tüm gün hiç durmadan kayarak akşam saatlerinde çıktılar.

Haberin Devamı

Tatile o kadar susamışlar ki arada yağmur yağmış, rüzgar çıkmış onları hiç mi hiç etkilemedi doğrusu... İstanbul’da yaşayan ama tatile çıkacak zaman bulamayan anne babalar için önerilir. 45 dakikada çocuklara bir tatil atmosferi yaratabilirsiniz. Ama uyarayım; şu sıralar biraz Arap akını var otele... Bacağını kırdık ya bir kere, ‘artık durmak yok, yola devam’ şeklindeydik! Bu kapsamda Sapanca dönüşü soluğu uzun zamandır kapısını açamadığımız Büyükada’daki evde aldık. Hafta sonunu adada deniz sefasıyla geçirdik. Bu hafta yine yollarda olacağız, Fethiye’ye doğru. Tatil izlenimlerini sizinle gelecek hafta paylaşacağım.

Tatilcilere bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Bavul konusunda çekinmeyin, kıyafetleri bol bol tutun. Parmak arası terliğe çok güvenmeyin, yedek bir terlik daha alın. Parmak arası bir süre sonra çocukları sıkmaya veya hareketlerini yavaşlatmaya başlıyor. Güneş kremi konusunda katı ve kararlı olun. 50 korumanın altına inmeyin. Gün boyu güneşte kalacak çocuklara 50 korumalı kremi günde 3 kez sürün ki suyun etkisi ile krem çıkmasın. Bu arada çocuk yüzüyor, biliyor diye kendinizi rahat tutmayın.

Gözünüz yine de üzerinde olsun. Yanınıza bilimum ilaçları; ağrı kesici, ateş düşürücü, yanık kremi vs. mutlaka alın. Gideceğiniz yer 5 yıldızlı otel bile olsa yine de bu konuda her ihtiyacınızı gideremeyebilirsiniz. Yemek konusunda şaşırmaya hazır olun. Sizin mızmız, bir şey yemeyen çocuğunuz orada aç bir kurta dönüşebilir. Gece yarısı oda servisini aramak istemiyorsanız yanınızda yatmadan atıştırması için birkaç kurabiye ve süt bulundurun. Denize giriyorsa sorun yok da havuzların yoğun kloru ile çocuğu baş başa bırakmayın. Onu havuzdan her çıkışında duşlayın!

Haberin Devamı

Çıktığınız tatilin çocuklara ait olduğunu unutmayın. Güler yüzlü, zinde ve sağlıklı olmak istiyorsanız onlarla yiyin, onlarla kalkın, onlarla yatın. Ekstradan günü uzatmaya, aşırı eğlenceye sakın dalmayın! Yolculuğu mümkün olduğunca kısa turun. Kısa olsun ki çocukların arıza çıkarma riski minimuma düşsün. Araba yolculuğunun keyfi ve rahatlığı ayrı ama yine de uzun mesafelerde uçak yolculuğunu tercih edin.

Güneşiniz bol, yolunuz açık, çocuklarınız sağlıklı olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder