Gündem 'Sezen Aksu Sokağı' tabelası yerine çakıldı

'Sezen Aksu Sokağı' tabelası yerine çakıldı

Paylaş
'Sezen Aksu Sokağı' tabelası yerine çakıldı

İzmir'in Konak İlçesi Çankaya Mahallesi'nde yerinden sökülüp atılan 'Sezen Aksu Sokağı' tabelası yeniden yerine çakıldı

Konak'ın Çankaya Mahallesi, 145 Sokak'taki ‘Sezen Aksu Sokağı’ tabelası Konak Belediyesi görevlileri tarafından bugün saat 18.00 sıralarında yerine takıldı. Daha önce kimliği belirsiz kişilerce yerinden sökülen tabelanın yerine Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan'ın talimatıyla yeni sokak tabalası yapan görevliler duvara bu tabelayı yeniden astı.

Haberin Devamı

Bu sırada tabelaya karşı çıkan bir grup, durumu alkışla protesto ederken, destekleyenler ise bazı sokak sakinleri de evlerinin pencelerelerini açıp Sezen Aksu şarkıları çaldı. Sezen Aksu'nun adının Konak'ın Çankaya Mahallesi, 145 sokağa verilmesine itiraz eden çocuk ve gençlik kitapları yazarı Berrin Ergüç, “Levhanın buraya asılması sadece şovdan ibarettir. ‘Sizi iki cihanda lekeliyorum’ diyerek mahalleliye hakaret eden Sezen Aksu'ya büyük bir jest yapılmıştır. Demek ki demokrasi vatandaştan değil, güçlüden yana işliyor. Sezen Aksu'nun düşüncelerini belirtmeye hakkı var, ancak vatandaşın yok. Sezen Aksu bırakın 145 sokağı, İzmir'de bile doğmadı. Kendisi Denizlili. Sanatçı, sadece sanatını icra etmeli. Toplumsal konularda genel politikaya alet olmamalıdır. Sanatla siyaset birarada yürütülemez” dedi.

Haberin Devamı

TARTAN: SANATÇIYI ÖZGÜR BIRAKALIM

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise mahallelinin gereksiz bir ayrışmaya doğru gittiğini belirtti. Tartan, şunları söyledi:

“Mahalleli tarafından levhanın kaldırılmasını doğru bulmuyorum. Tabelayı asmak veya indirmek kimsenin görevi değil. Sanatçıların farklılıkları olabilir, ani çıkışlar yapabilir. Sezen Aksu farklı oy da kullanmış olabilir. Biz onu sanatçı kişiliği, yarattığı eserler ve İzmir'e olan sevdası nedeniyle seviyoruz. Sanatçıyı özgür bırakalım ki sanatını yapsın, şarkısın söylesin, kitabını okusun, yazsın.

Bu konuda toplumun çatışmaya gittiğini görüyorum. Eğer halk yüzde 90 oranında istemiyoruz derse levhanın kaldırılmasını değerlendirebiliriz. Bugün bu olaya nokta koydum, levha asılı kalacak. Kimsenin sanat ve sanatçı üzerinden siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Sezen Aksu İzmir'le, İzmirli olmakla gurur duyan bir sanatçı. Onu dinlemeye ve sevmeye devam edeceğiz.”

Utku BOLULU / Can ÖZLÜ/İZMİR / DHA