Magazin Sezen Aksu tanıklık yaptı

Sezen Aksu tanıklık yaptı

Paylaş
Sezen Aksu tanıklık yaptı

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, bir dondurma markasının reklam müziğinin jingle'ının telifi hakkında mahkemede tanıklık yaptı

Onno Tunç’un yakınları Selin Tunçboyacı ve Aydan Tunçboyacı’nın HAS Gıda ve bazı reklam ajanslarına açtığı davada, reklam filminde kullanılan müziğin kime ait olduğunun belirlenmesi için adliyeye gelen Sezen Aksu, bir dönem beraber yaşadığı Onno Tunç için tanıklık yaptı.

Duruşmada jingle’ın Onno Tunç’a ait olduğunu belirten Sezen Aksu, hakim’in jingle’ın müziğini hatırlayıp hatırlamadığını sorması üzerine "Söyleyeyim isterseniz" diyerek gülümsedi.

İstanbul 2’nci Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Selin Tunçboyacı ve Aydan Tunçboyacı’nın avukatları ve taraf avukatlarının yanı sıra tanık olarak da Sezen Aksu ve kardeşi Mustafa Nihat Yıldırım katıldı. Bir dondurma markasının reklam müziğinin jingle’ının telif hakkı konusunda açılan davada tanıklık yapan Sezen Aksu, jingle’ı Onno Tunç’un yaptığını belirtti.

Sezen Aksu; "Reklam filminin müziğinin jingle’ı Onno Tunç’a aittir. 80’li yılların ortasında ya da sonunda yapıldı. Ben o dönemde Onno Tunç’la aynı evi paylaşıyordum. Sadece şarkıları değil jingle’ları da beraber yapardık. Onno Bey’in yaptığı bütün jingle’ları bilirim. Ayrıca benim oğlum, Onno Bey’in kızları, evimizin hizmetkarı dahi bu jingle’ları bilir" dedi.

Sezen Aksu, jingle’ı yaptığını iddia eden Muammer Oflu isimli kişiyi de tanımadığını söyledi. Onno Tunç’un ve kendisinin çok sayıda bestesinin olduğunu da söyleyen Sezen Aksu, bestesinin Onno Tunç’a ait olan ’Değer mi hiç’ isimli parçanın da alman vatandaşı bir kişiyle davalık olduğunu vurguladı.

Duruşmaya tanık olarak katılan Sezen Aksu’nun kardeşi Mustafa Nihat Yıldırım, jingle’ın Onno Tunç’a ait oduğunu belirterek; "Reklam filminin müziği yapıldığı dönemde ben üniversitede okuyordum ve ablamla aynı evde yaşıyordum. Dolayısıyla Onno Tunç’un o jingle’ı yaptığı sırada dinlemiştim" dedi.

TARKAN'IN ARKASINDAYIM

Hakim, duruşmayı diğer tanıklar Atilla Özdemiroğlu, Ömer Ahunbağ’ın dinlenmesi ve davacı avukatlarının tanık beyanlarına karşı diyeceklerini hazırlaması için ertelendi.

Adliye çıkışı Tarkan’ın gözaltına alınmasından sonra kendi avukatını yolladığına ilişkin soruları değerlendiren Sezen Aksu; "Tarkan’ın hukuki yardıma ihtiyacı olursa istedikleri anda hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum" dedi.

Hasan ÖRNEKOĞLU-Aslıhan GÜZELLER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı