Magazin Sezen Aksu'dan 'açılım' mazareti

Sezen Aksu'dan 'açılım' mazareti

Paylaş
Sezen Aksu'dan 'açılım' mazareti

Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği 'Demokratik Açılım' toplantısına Sezen Aksu katılmadı

Başbakan Erdoğan, bugün İstanbul Dolmabahçe’deki ofisinde düzenlediği kahvaltılı toplantıda 60’a yakın sanatçıya ‘Demokratik Açılım’ı anlatt. Sezen Aksu programının yoğun olduğu gerekçesiyle toplantıya katılamayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Sezen Aksu, geçen Ağustos’ta Başbakan Erdoğan’ı telefonla arayarak ‘Demokratik Açılım’a destek verdiğini söylemişti.

'KÜRDİSTAN TV' İLK KEZ KENDİ LOGOSUYLA

Başbakan Erdoğan'ın açılım sürecini konuşmak için Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde sanatçılara verdiği kahvaltıyı kalabalık bir basın topluluğu izledi. Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin kapısında bekleyen davetlileri görüntüleyen televizyonlar arasında Kürdistan TV de yer aldı. Kuzey Irak'ta Erbil merkezli yayın yapan, ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzaniye yakınlığı ile bilinen Kürdistan TV, logosuyla kalabalık basın mensuplarının arasında yer aldı. Yaklaşık 1 yıldır bürosu olan Kürdistan TV'nin ilk kez kendi logosuyla İstanbul'da haber takip ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Toplatıyı takip eden basın mensupları arasında TRT 6 da yer aldı.

İLK GELEN KİBARİYE OLDU

İlk gelen sanatçı Kibariye oldu. Kibariye Başbakanı dinleyeceğini söyledi.

Toplantıya davet edilen sanatçı Arif Sağ "Bburaya muhabbet etmeye gelmedik eleştirilerimiz olacak" diye konuştu. Ünlü halk ozanı Neşat Ertaş, ekonomik meseleri gündeme getireceğini dile getirerek Başbakan'dan yoksullar için kira yardımı talebinde bulunacağını söyledi. Halk müziği sanatçısı Fatih Kısaparmak da toplantıda açılımın referanduma götürülmesi talebini belirteceğini söyledi. Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen sanatçı Nihat Doğan Başbakan'a cunta anayasanın değiştirilmesi ve özgürlüklerle dolu yeni anayasa konusunda fikirlerini beyan edeceğini belirtti.

ROJİN DOSYALARLA GELDİ

Toplantıya elinde dosyalarla gelen sanatçı Rojin, dosyalarla ilgili soru soran gazetecilere "hapiste olan 16 yaşındaki çocukları durumu içimi acıtıyor, bunu gündeme getireceğim" diye konuştu..

Aralarında Ferdi Tayfur, Sinan Özen, İbrahim Tatlıses, Özdemir Erdoğan, Seda Sayan, Zekai Tunca, Kıraç, Cengiz Kurtoğlu, Bülent Ersoy, Kayahan'ın da buluduğu bir çok sanatçı başbakanın verdiği kahvaltıya katıldı.

DHA