Gündem Sezen Aksu'nun ismi, sokak adı oldu

Sezen Aksu'nun ismi, sokak adı oldu

Paylaş
Sezen Aksu'nun ismi, sokak adı oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, bir sokağa sanatçı Sezen Aksu'nun isminin verilmesini kararlaştırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan eylül ayı toplantısında, ildeki bir sokağa sanatçı Sezen Aksu’nun adının verilmesi için verilen teklif gündeme alındı. Toplantıda, Mücahitler Mahallesi 35 No’lu sokağa sanatçı Sezen Aksu’nun adının verilmesini karara bağladı.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediyesi tarafından Mücahitler Mahallesi’ne uluslararası boyutta bir kongre ve kültür merkezi yapıldığını anımsatarak, merkezin bulunduğu sokağa bir isim verme aşamasında Türk müziğine büyük katkıları olan Sezen Aksu’yu düşündüklerini söyledi.

Güzelbey, şöyle konuştu: "Sokağa Sezen Aksu’nun adının verilmesine ilişkin teklif, Meclisimizde kabul edildi. Olayı referanduma bağlamamak lazım. Olayı asla basite indirgemiyoruz. Kendisine ulaşmaya çalıştık bugün. Referandumda ’evet’ dediği için kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. İsmini sokağa kendisi ’evet’ dediği için değil, bu payeye layık olduğu için vermeyi düşündük. İzmir’de yapılan haksızlığı Gaziantep’te telafi etmeye çalışıyoruz. Sayın Maliye Bakanımız’ın da bu konuda bizden bir talebi olmuştu."

Haberin Devamı