Gündem SGDF'liler, Suruç'a böyle gitmiş

SGDF'liler, Suruç'a böyle gitmiş

Paylaş
SGDF'liler, Suruç'a böyle gitmiş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki saldırı, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelmişti

SGDF üyelerinin "Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiği projeyle, 19-24 Temmuz tarihlerinde Kobani'ye giderek inşa faaliyetlerinde bulunacakları, İstanbul, Adana ve İzmir gibi illerden gelen üyelerin Suruç'ta toplandığı öğrenildi.

Grubun sitesinden yapılan paylaşımlarda, Suruç'taki basın açıklamasının ardından Kobani'ye geçmek için bekleneceği, Kobani'ye geçilmesi durumunda inşa faaliyetlerine yardım edileceği bilgisi paylaşılmış.

31 kişinin öldüğü ve 76 kişinin yaralandığı patlama öncesinde, grup üyelerinin internette yaptıkları paylaşımlarda, İstanbul, Adana ve İzmir'den Suruç'a gitmek için yola çıkan kişilerin otobüslerdeki fotoğraflarına yer verilmiş.

Grubun facebook ve twitter hesaplarından paylaşılan videolarda da, Kobani'de hatıra ormanı yapılacağı, IŞİD'in son saldırısında yıkılan savaş müzesinin ve çocuk kreşinin yeniden inşası için çalışılacağı, Berkin Elvan adına meyve ağaçları dikileceği açıklanmış.

SANATÇILARDAN ÇAĞRI

SGDF'lilerin Kobani'ye gitmek için düzenlediği etkinliğe, sanatçılar Cahit Berkay ile Hüsnü Arkan'ın video ile destek verdiği öğrenildi. Berkay ve Arkan'ın videoları da grubun sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından paylaşılmış.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer33364","33364","201507","33364-335624.jpg","1", "0","SGDF'liler, Suruç'a böyle gitmiş");



Birkan YILDIZ,(DHA)