Beden Sağlığı SGK'dan önemli 'tıbbi malzeme' duyurusu

SGK'dan önemli 'tıbbi malzeme' duyurusu

Paylaş
SGK'dan önemli 'tıbbi malzeme' duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şahıs ödemesi olarak düzenlenen tıbbi malzeme reçete bedellerinin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmeye devam edileceğini açıkladı. Başta hasta bezi olmak üzere tıbbi malzemelerini eczanelerden fatura karşılığı alan hastalar, bu tarihe kadar aynı şekilde almaya devam edecek

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, "Bizler sonradan alınmış sertifikalarla değil, kanunların yetki verdiği diplomalarımızla tıbbi malzemeleri vatandaşlarımıza vermekteyiz. SGK'nın yapmış olduğu son duyuruya istinaden henüz eczanelerle anlaşma yapılmamış olması nedeniyle vatandaşlarımızın semt semt gezip anlaşmalı tıbbi malzemeci arama eziyeti çekmesine gerek kalmamıştır. Hastalar eczanelerimizden eski yöntemle başta hasta bezi olmak üzere tıbbi malzemelerini almaya devam edebileceklerdir" dedi.


31 MAYIS'A KADAR ESKİ YÖNTEM DEVAM EDECEK


"Eczane sözleşmelerinin, tıbbi malzemelerin de eczanelerce karşılanması yönünde hazırlanması, vatandaşlarımızın sağlık hizmetini kesintisiz alması açısından çok önemlidir" diyen Nurten Saydan "Vatandaşlarımız halen; hasta altı bezi, varis çorabı, tabanlık, koltuk değneği vs. gibi elzem tıbbi malzemeleri almak için bedelini ödeyerek eczanelerimize fatura kestirip kurumdan ödemesini kendileri almaktadırlar. Kurum duyurusuyla da mevcut uygulamanın 31 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirilmiştir" dedi.


Tıbbi malzemeler artık ücretsiz!


Nurten Saydan, vatandaşlara tıbbi malzemeleri eczanelerden ödeme yapmadan alacakları yönünde yapılan bilgilendirmenin henüz eczanelerce imzalanan bir protokol olmadığı için hayata geçmediğini belirtti.



Haberin Devamı