Gündem SGK dolandırıcılığında 50 gözaltı

SGK dolandırıcılığında 50 gözaltı

Paylaş
SGK dolandırıcılığında 50 gözaltı

Antalya'da paravan şirketler kurup, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandıran çeteye yönelik operasyonda gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

'Düş Kapanı' adlı operasyonda yakalanan zanlıların polisteki sorgusu sürerken aralarında kadınların da bulunduğu çetenin liderliğini 40 yaşındaki Osman A.'nın yaptığı kaydedildi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kontrol memurları tarafından dört ay önce yapılan bir araştırma neticesinde fiilen çalışmadıkları halde SGK'ya sahte sigortalı bildirimler yapıldığı tespit edilmiş ve bu sahtecilik olayı ile ilgili rapor düzenlenerek konu Cumhuriyet savcılığına aktarılmıştır" denildi.

SAHTE SİGORTALI SAYISI 500

Sahte sigortalı bildirimi yapılan 500 kişi tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar sahte sigortalılar adına tespit edilen toplam usulsüz sağlık harcamasının yaklaşık 100 bin TL olduğu kaydedildi.

Karşılığı ödenmeyen hizmetler ve iptal olunan sigorta primi karşılığı sahte işyerlerinin SGK´ya olan borcun 5 milyon TL olduğu belirtilen açıklamada, ileriye dönük yaklaşık 200 milyon TL´lik muhtemel kurum zararının önüne geçildiğine dikkat çekildi.

Soner KOCAER-Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA (DHA)