Gündem SGK'dan eczacıları isyan ettiren uygulama

SGK'dan eczacıları isyan ettiren uygulama

Paylaş
SGK'dan eczacıları isyan ettiren uygulama

SGK'nın yeni uygulamasıyla eczacılar, doktorların reçeteye yazdıkları teşhisleri de sisteme girmek zorunda

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yazılı açıklamasında, SGK’nın dün yayımladığı duyuru ile Medula Eczane Provizyon Sistemi’nde reçete giriş ekranına teşhis girilebilmesi için alanlar açtığını anımsattı.

Haberin Devamı

2005 yılında Türkiye’deki anlaşmalı eczanelerce kullanılmakta olan eski SSK Provizyon Sistemi’nde olduğu gibi, reçete kaydı esnasında, reçetede bulunan tüm teşhislerin bu alanlara manuel olarak girilmesi zorunluluğunu getirdiğini belirten Saydan, şunları kaydetti:

"Eczacıların reçeteye yazılan ilaçlardaki sorumlulukları yeterince karışık ve ağır iş yükü getirmekteyken, tamamen elektronik ortamda olan işlemler için tıbbi ya da bilimsel hiçbir anlamlı veri elde edilmesine imkan vermeyecek bir şekilde manuel teşhis girişi zorunluluğunun getirilmesi angaryadır.

Bizler, sağlıklı bir şekilde çalışmayan provizyon sistemine zaten gerekli olan tüm bilgileri giriyoruz. Bunların yanı sıra bir de doktorun reçeteye yazdığı teşhisi tekrar sisteme girmek, ne SGK’ya ne de hastaya bir şey kazandırmayacak. Aksine eski, hantal, karmaşık, bürokrasiye bağlı SSK zihniyetine geri döndürecek bir uygulamadır.

Haberin Devamı

SGK, her yeni gün karşımıza sanki yeni bir uygulamaymış gibi sunduğu geçmişteki gereksiz ve anlamsız uygulamaları, tekrar bizlere yüklemeye çalışmaktan artık vazgeçmelidir. TEİS olarak SGK’yı, eczacılara dayattığı bu gereksiz teşhis yazma uygulamasından vazgeçmeye çağırıyoruz."