Ekonomi SGK'dan kadın seferberliği

SGK'dan kadın seferberliği

Paylaş
SGK'dan kadın seferberliği

Çalışan kadınların ekonomik yaşama aktif katılımını artırmak üzere hayata geçirilen 'Evin Hesap Uzmanı Kadın' projesi ile SGK'lı kadınlara, sigortalılık hakları ve finansal okuryazarlık konusunda eğitimler verilecek

Hedef 18-35 yaş

Haberin Devamı

Çalışan kadınların ekonomik yaşama aktif katılımını artırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), MasterCard ve Türkiye’nin ilk küresel kadın platformu TurkishWIN işbirliği ile hayata geçirilen ‘Evin Hesap Uzmanı Kadın’ projesi ile SGK’lı kadınlara, sigortalılık hakları ve finansal okuryazarlık konusunda eğitimler verilecek. 18-35 yaş arası çalışan kadınların hedeflendiği proje ilk etapta 10 şehirde başlayacak.

100 bine ulaşacak

Nisan ve Mayıs’ta Antalya, Ankara, Sakarya, Zonguldak, Manisa, Adana, Eskişehir, Kayseri, İstanbul ve Bursa’ya gidilecek. Eğitimlerde kadınlara finansal okuryazarlık ve SGK hakları anlatılacak. Üç yıllık projede 100 bin kadına eğitim verilecek. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan projeyle, sigortalı çalışmanın önemini vurguladıklarını belirterek “Kadınların sosyal güvenlik hakları konusunda onlarda farkındalık yaratacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ortalamanın altında

Finansal okuryazarlık düzeyinin artırılmasının ülkelerin ekonomik ve sosyal politikalarında ön sıralarda yer aldığını belirten İlhan şöyle konuştu: “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) göre; Türkiye’nin finansal okuryazarlık endeksi 59.8 puanla 62.3 olan ortalamanın altında. Proje ile kadınlarımıza sosyal güvenlik hakları, kaynakların israfını önleme ve finansal okuryazarlık konularında eğitim verme imkanımız olacak.

Yüzde 65’i zorlanıyor

Kadınların yüzde 65’inin gelir-gider yönetiminde zorlandığını belirten MasterCard Türkiye Müdürü Yasemin Bedir, “Kadınların yükselen bilinci ile daha bilinçli nesiller yetişecek” dedi. TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak ise “Hane ekonomisinin güçlenmesinde kadının finansal okuryazarlık öğrenmesi, bütçeyi hane içinde daha iyi yönetmesi ve sosyal güvenlik haklarını yetkin kullanması toplumu refah yarınlara taşıyacak” ifadelerini kullandı.

Bilal Emin Turan / Posta Gazetesi