Spor Sibel Özkan, Rio’da olmayacak

Sibel Özkan, Rio’da olmayacak

Paylaş
Sibel Özkan, Rio’da olmayacak

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Sibel Özkan’ın 2008 Pekin Olimpiyatları öncesi alınan ikinci numunesi pozitif çıktı. Sibel, madalya umudumuzdu, bizim açımızdan kötü oldu" dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, milli sporcu Sibel Özkan’ın 2008 Pekin Olimpiyatları’nda alınan ilk numunelerinin temiz çıktığını ancak saklanan ikinci doping numunesinin ise pozitif çıktığını söyledi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) kuşku duyduğu her sporcunun numunesini süre aranmaksızın sakladığını belirtti.

Taşpınar, "O zamanki teknolojiyle şimdiki farklı olduğu için zamanında tespit edilemeyen yasaklı maddeler, bugün ortaya çıkıyor. Sibel Özkan’ın 2008 Pekin Olimpiyatları öncesi alınan ikinci numunesi pozitif çıktı" dedi.

Sibel Özkan’ın 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer alamayacağını vurgulayan Taşpınar, "Bizim yönetimde olduğumuz dönem içinde yaşanmayan bir hadise. Biz federasyon olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının ’dopingte sıfır tolerans’ prensibi doğrultusunda işimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sibel’in madalya umudu taşıdıkları bir sporcu olduğunu dile getiren Taşpınar, şöyle konuştu:

"Bize gelen yazıda Rusya, Bulgaristan, Kazakistan ve Belarus, doping nedeniyle Rio’da halter branşında yer alamayacak. Zaten madalya almasını beklediğimiz Sibel’in bu gelişmenin ardından kürsüde yer alma ihtimali daha da artmıştı. Bizim açımızdan kötü bir gelişme oldu. Ne yazık ki kendisini Brezilya’ya götüremeyeceğiz."

Tamer Taşpınar ayrıca, federasyona gelen yazıda Sibel Özkan’ın kullandığı yasaklı maddenin isminin yer almadığını kaydetti.

Haberin Devamı