Gündem Sıcaklar doğuda artıyor Ege'de azalıyor

Sıcaklar doğuda artıyor Ege'de azalıyor

Paylaş
Sıcaklar doğuda artıyor Ege'de azalıyor

Sıcaklar doğuda artıyor Ege'de azalıyor

Sıcaklar Doğu bölgelerinde artıyor, Güney Ege ve Göller yöresinde de azalıyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, Güney ve iç Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir, Adıyaman, Malatya ve Erzincan çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklar Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, Güney Ege ve Göller yöresinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

Haberin Devamı

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (26)

ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (29)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (34)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu (20)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (32)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, Muğla ve Denizli ile öğle saatlerinden sonra Aydın, Afyon, Kütahya, Uşak ile İzmir’in doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ile Eskişehir ve Ankara çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Malatya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek.