Gündem Sıcaklıklar ne zaman artıyor?

Sıcaklıklar ne zaman artıyor?

Paylaş
Sıcaklıklar ne zaman artıyor?

İstanbul'da iki gün önce başlayan kar yağışı bugün de yoğun şekilde devam edecek ancak hafta sonu sıcaklıklar 12 dereceye kadar çıkacak

İstanbul’da iki gün önce başlayan kar yağışı dün de gün boyu sürdü. Yarın kar yağışının kenti terkedeceği ve cumartesiden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağı belirtildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının bu akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti. Hava sıcaklığı dün Sarıyer, Kartal ve Eminönü’nde sıfır, Samandıra, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Florya’da eksi 1 ve Çatalca’da eksi 3 olarak ölçüldü.

Yıldırım, tahminlere göre, hava sıcaklıklarının bugün aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, yarın parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN

İstanbul'da kar alarmı verilirken, yetkililer vatandaşları gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı. Yapılan açıklama göre, yağışların bugün şiddetini arttırarak devam edecek.

Yetkililer İstanbul'da vatandaşların mecbur kalmadıkça araçlarla yola çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanması konusunda uyardı. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul genelinde kar yağışının şiddetini artıracığını belirtirken, kentteki yağışın akşam saatlerine kadar sürmesini beklediklerini söyledi.

Yıldırım, poyraz fırtınasının bugün kentte etkisini kaybetmesinin beklendiklerini dile getirirken, Özellikle yüksek kesimlerde görülecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı