Yaşam Sıcakta bunalmadan ütü yapmanın püf noktaları

Sıcakta bunalmadan ütü yapmanın püf noktaları

Paylaş
Sıcakta bunalmadan ütü yapmanın püf noktaları

Yaz sıcağında bir taraftan bunalırken diğer taraftan ütü yapmak bir hayli zor! Yazın kolayca ütü yapabilmenizi kolaylaştırmak ve bu işi keyifli hale getirmek için elbette birtakım yöntemler var. Peki bunlar neler?

Öncelikle çok fonksiyonlu ütülerden satın almak ütü için daha kısa zaman ayırmanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Bunun dışında ütü yapacağınız odada klima veya vantilatör bulundurmanız yaz sıcağında ütüyü daha serin koşullarda yapmanızı kolaylaştıracaktır. Ütünüzün buhar bölmesine sürekli su eklemeyin ve zorlu kırışıkların olduğu bölgelerde sadece buhar bölmesini kullanın. Böylece bulunduğunuz ortamdaki ısıyı yükseltmemiş ve siz de bunalmamış olursunuz.

Soğuk içecekler tüketin. Ütü yaparken soğuk içecekler serinlemenize yardımcı olabilir. Soğuk su ve buzlu içecekler tüketebilirsiniz. Böylece ütü yapmak keyifli bir hale dönüşebilir.

Kıyafetleri tamamen kurutmadan ütüleyin. Ütü yapmadan önce kıyafetleri nemli bir şekilde ütülemeye başlayın. Tamamen kurumuş kıyafetleri ütülemek zordur ve ütünüzün buhar bölmesini daha fazla kullanmanıza sebep olur. Tamamen kurumamış olan nemli kıyafetleri ütülemek daha basit ve kısa sürede sonuç elde edebileceğiniz bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Zordan başlayarak kolaylaştırın. Öncelikle zor ütülenen gömlek, pantolon gibi kıyafetleri ütülemeniz ve daha sonra kolay ütülenebilen kıyafetleri ütülemeniz sizin işinizi kolaylaştırır.

Geç saatleri tercih edin. Hava daha serin olduğu için yazın geç saatlerde ütü yapmanız işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır.

ÜTÜ MASANIZIN ALTINA FOLYO KOYUN

Ütü masanızın yüksekliğini daha alçak tutmanız ütünün sıcaklığını daha az hissetmenizi sağlayacaktır.

Ütünüzün buhar bölmesini yalnızca zorlu kırışıklarlarda kullanmalısınız ve sürekli su eklememelisiniz.

Serin ortamlarda ütünüzü yapmalısınız.

Kıyafetlerin kumaşına göre ısıyı artırıp düşürmeyi deneyin ve kolay ütülenebilen kıyafetleri düşük ısıda ütüleyin.

Ütülemeden önce kıyafetleri dağınık bir şekilde bekletmek yerine düzenli bir şekilde bekletin, böylelikle kıyafetler daha az kırışacaktır.

Ütü masasının altına folyo koymak ütü yapmanızı kolaylaştırır. Folyo ısıyı geri ilettiğinden dolayı giysinin daha çabuk ütülenmesini sağlayacaktır.