Gündem Sıcaktan bunalan Suriyeliler, Menekşe Plajı'na koştu

Sıcaktan bunalan Suriyeliler, Menekşe Plajı'na koştu

Paylaş
Sıcaktan bunalan Suriyeliler, Menekşe Plajı'na koştu

Afrika üzerinden gelen ve Türkiye'yi etkisi altına alan çöl sıcakları 7'den 70'e herkesi bunalttı. Türkiye'nin sıcakla imtihanını dünyaca ünlü ajanslar da takip ederken, uluslararası haber ajansı AFP'nin geçtiği bir fotoğraf ise sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi

Bayramla birlikte sıcaklıklar hissedilir derecede yükseldi ve Türkiye'nin tamamında Afrika'dan gelen çöl sıcakları etkili oldu. Yaklaşık 1 haftadır süren aşırı sıcaklar hem sahil kesiminde hem de büyükşehirlerde etkisini oldukça yoğun şekilde gösterdi. Tatil fırsatı bulabilenler soluğu Ege ve Akdeniz kıyılarında alırken şehirde kalanlar da en yakın plajlara akın etti.


AFP, TÜM DÜNYAYA BÖYLE DUYURDU


Uluslararası haber ajansları da Türkiye'nin sıcakla imtihanını dünyaya duyurdu. Dünyanın en eski haber ajansı olarak bilinen Agence France Presse(AFP)'de Türkiye'den ilginç görüntüleri abonelerine geçti. Bu fotoğraflardan belki de en dikkat çekici olanı Suriyelilerin İstanbul'daki Menekşe plajında denize girdiği görüntüler oldu.


Bu fotoğraf sosyal medyada da birçok kez paylaşıldı ve günün konuşulan karelerinden biri haline geldi


TACİZ GÖRÜNTÜLERİ ÇOK KONUŞULMUŞTU

Geçtiğimiz yıl yine İstanbul'da bir plajda Suriyelilerin bir kadını taciz ettiği görüntüler ortaya çıkmış ve çok konuşulmuştu.


Bazı Suriyeliler kendilerini kuma gömerken, bazıları da denize girip serinledi


BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI'DAN SURİYELİLERE TEPKİ


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün denizden yararlanmak için ilçe sahiline gelen bazı Suriyelilerin özellikle haftasonları etik olmayan davranışlarda bulunduklarını belirterek "Misafirlerimizin ev sahibine saygı duyarak hayatlarını idame ettirmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde yaşanabilecek huzursuzluklarda en büyük zararı mülteci kardeşlerimiz görecektir. Çünkü toplumumuz onlara karşı hoşgörüsünü kaybedecektir" dedi.